USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юнак вкрав у бабусі гроші і підпалив хату

16 Червня 2011 11:25
П’ятнадцятирічний житель одного з сіл біля міста Ковеля імітував пограбування власної оселі, і навіть влаштував для того пожежу.

Про це й випадок повідомила газета Відомості-UA.com.

Вирішивши обзавестися грошенятами, якось зранку Тарас дочекався часу, коли мама з бабусею підуть на роботу. У будинку він влаштував «обшук»: у серванті в гаманці знайшов 6 тисяч 650 гривень, які його бабуся складала «на чорний день». Взяв також 400 гривень і з маминої скриньки.

Щоб відкинути від себе підозри у скоєнні крадіжки, Тарас розкидав речі по кімнаті та пішов до школи. Додому повернувся перший. Відразу ж зателефонував матері та повідомив, що у будинку побували сторонні особи та вкрали гроші.

І поки міліція безуспішно шукала крадіїв, Тарас преспокійно тринькав заощадження найближчих йому людей на комп’ютерні ігри та відвідування кафе. А знайомим, які дивувалися, звідкіля в неповнолітнього повсякчас при собі немалі гроші, відповідав просто: батько дає.

Вкрадені гривні закінчились у хлопця через чотири місяці. Проте він уже звик до шелесту купюр у кишенях. І тому в голові у Тараса виник новий план. Цього разу парубкові знадобилася допомога. Він без вагань посвятив у свої авантюрні плани старшого товариша Олега.

Домовившись про крадіжку, спільники почали чекати слушного моменту. Такий настав одного липневого дня. Як потім розповів у суді 18-річний Олег, Тарас зателефонував йому та повідомив, що знаходиться вдома один.

Хлопці поцупили бабусин гаманець із майже вісьмома тисячами гривень, ще й мамині тисячу двісті гривень прихопили.

Далі Тарас запропонував підпалити ліжко й одяг на драбині: хай, мовляв, думають, що гроші згоріли. Вирішено — зроблено.

Та, на щастя, пожежу побачив сусід. Тож Тарасу нічого іншого не залишалось, як допомагати гасити полум’я. Хлопець зателефонував матері, повідомив про свій «героїчний» вчинок і про те, що «хтось» його вдарив по голові. Насправді ж після гасіння пожежі хлопчака привезли до лікарні, там він пішов до туалету та сам ударив себе кулаком у потилицю. Чого тільки не зробиш, аби замести сліди злочину!

Цього разу міліція швидко вийшла на крадіїв. Яким же було здивування мами та бабусі, коли вони взнали, що гроші у них цупив їхній улюблений син та онук!

Зважаючи на те, що обидва хлопці вперше притягалися до карної відповідальності, Ковельський міськрайонний суд визначив таке покарання для Тараса: 2,5 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання, якщо протягом одного року він не вчинить нового злочину та виконає покладений на нього обов’язок навчатись. Олега ж засудили до двох років позбавлення волі з відтермінуванням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ШОКОЛАД Показати IP 16 Червня 2011 12:05
Пацаны к успеху шли...
Я Показати IP 16 Червня 2011 12:54
Народили бидло на свою голову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus