USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юних волинянок загартовував вишкільний табір «Оріяна -2009». ФОТО

14 Липня 2009 17:01
Упродовж 8 -11 липня у лісовому масиві села Тростянець Ківецівського району відбувався дівочий вишкільний табір «Оріяна -2009». Про це 14 липня повідомляють «Волинські Новини».
 
За інформацією прес-служби ВОО «Національний Альянс», участь в таборуванні брали дівчата віком 16 – 26 років із Луцька, Старої Вижівки, Ківерець та Горохова. Протягом чотирьох днів вони мали змогу загартуватися як фізично, так і збагатити свої знання,  адже  програма заходу була дуже насиченою та включала в себе, як  силові так і інтелектуальні змагання.
  
У перший день таборування, після урочистого відкриття, розбиття наметів та облаштування таборового містечка, проводилися навчання із впоряду та фізичної підготовки. У цей же день всі прослухали лекції з історії та політики України, національно-визвольних змагань українського народу з яких дізналися про визначних жінок України та їх місце і роль в історії нашої держави. Завершився перший таборовий день ватрою знайомств, де дівчата мали змогу ближче познайомитися.
 
Наступного дня учасниці випробовували себе на смузі перешкод і вивчали  народні  й повстанські пісні. Крім того, серед присутніх провели тренінг із самозахисту та практичні заняття з надання першої медичної допомоги. А особливо дівчатам сподобалися уроки лозоплетіння, в ході яких всі разом виготовляли загату для очищення води.
 
У програмі третього таборового дня був передбачений жіночий футбол, де дівчата мали змогу сповна проявити свій  характер. У запеклій боротьбі одна з команд, з мінімальним рахунком, все-таки отримала перемогу.
 
У цей же день до дівочого табору завітала Тетяна Байда – колишня каторжанка ГУЛАГу, ветеран Братства ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура.  Жінка розповіла про свою юність, про життя дівчат в тогочасних умовах та про їх роль в діяльності Української Повстанської Армії. Розповідь про жінок-націоналісток плавно перейшла в душевну розмову та закінчилася спільним обідом.
 
Захід проходив за фінансової підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аноніме Показати IP 15 Липня 2009 09:30
якісь партізани )))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus