USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін скасував обмеження на придбання житла для військових

23 Червня 2015 12:53
Уряд скасував норму про те, що обсяг видатків на придбання житла на вторинному ринку для Міноборони не повинен перевищувати 20% загального обсягу видатків.

Про це йдеться в постанові уряду №404 від 17 червня, опублікованій на сайті Кабінету міністрів України від 22 червня 2015 року, - інформує УНІАН.

«17 червня Кабінет міністрів прийняв постанову «Про внесення зміни до пункту 8 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу», - йдеться в повідомленні. Цим документом уряд скасував норму про те, що обсяг видатків на придбання житла на вторинному ринку для Міноборони не повинен перевищувати 20% загального обсягу видатків, передбачених міністерству на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних сил на відповідний рік.

Крім того, в повідомленні наголошується, що раніше на придбання житла для силовиків дозволялося використовувати тільки п'яту частину коштів, передбачених держбюджетом для житлового будівництва.

Нагадаємо, у травні Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову про використання держкоштів на купівлю житла для учасників АТО і військовослужбовців. Згідно з постановою, Кабінет міністрів виділив мільярд гривеньна купівлю житла для учасників антитерористичної операції і військовослужбовців. А це дає змогу побудувати й отримати понад 3 тисячі квартир.

Зокрема, як повідомляє прес-служба Міноборони, понад сто воїнів АТО, які зазнали поранень, отримають квартири вже цього року.

«Затверджено порядок, який визначає механізм використання коштів (63 949 тисячі гривень), передбачених у Державному бюджеті України на 2015 рік для придбання житла для осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, та які перебувають на квартирному обліку за місцем реєстрації, а в разі смерті зазначених осіб – для членів їхніх сімей, за якими згідно із законодавством зберігається право подальшого перебування на квартирному обліку», – йдеться у повідомленні.

Отже, передбачається, що у 2015 році понад сто осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а в разі їхньої смерті члени їхніх сімей, отримають однокімнатні квартири загальною площею до 50 метрів квадратних у прийнятих в експлуатацію новозбудованих житлових будинках на первинному чи вторинному ринках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus