USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін схвалив скасування безкоштовного проїзду в транспорті: що зміниться

9 Червня 2021 15:43
Кабінет міністрів під час сьогоднішнього засідання схвалив зміни до деяких законів щодо пільг з оплати проїзду і деяких інших пільг.

Документ буде подано до Верховної Ради, інформує УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про пільги з оплати проїзду та деяких інших пільг» передбачає, що такі пільги надаються на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування та виплачуються у формі грошової компенсації в порядку та розмірах, визначених такими органами.

«Це сприятиме адресності надання пільг, виходячи з можливостей місцевих бюджетів», – сказано в пояснювальній записці.

Проект стосується пільг на оплату проїзду в транспорті. При цьому безплатний проїзд за пред’явленням відповідного посвідчення скасовується.

У документі йдеться, що зараз законами України встановлено пільги з оплати проїзду та інші пільги окремим категоріям громадян (ветерани війни, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та інші особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; жертви нацистських переслідувань; особи з інвалідністю; батьки військовослужбовців, які загинули або померли або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітовані особи, діти з багатодітних сімей).

«Метою прийняття акта є врегулювання питання надання пільг з оплати проїзду та інших пільг окремим категоріям громадян у грошовій формі шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень щодо визначення порядку надання та розмірів грошової компенсації», – йдеться в документі.

Монетизація пільг на проїзд

Наприкінці березня 2021 року Міністерство соціальної політики заявило про плани монетизувати пільги на проїзд для українців.

Планувалося, що пільги з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах надаватимуть у готівковій формі у разі прийняття такого рішення місцевими органами влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Наталія Показати IP 9 Червня 2021 16:28
"супер"все для людей!((а монетизують так що платити доведеться всім!і навіщо тоді податки платити в Держбютжет коли всю відповідальність списують на місцеві органи влади???
Давно Показати IP 9 Червня 2021 16:29
пора!
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Червня 2021 16:36
Якщо я правильно зрозумів то особи, що мають пільги та відповідні посвідчення на безоплатний проїзд у громадському транспорті та міських маршрутках, вже починаючи з березня 2021 року повинні були не тикати водієві та кондуктору своє посвідчення, а 100% оплачувати проїзд готівкою. За пройдений календарний місяць, у якому пільговик за проїзд використав особисті кошти йому буде повернута різниця, тобто компенсація грошима на карту. Так чи ні? А з якого розрахунку міські відділи соціальної політики будуть здійснювати монетизацію пільг на проїзд для українців, якщо я наприклад, як пільговик користуюся міським транспортом та маршрутками по п'ять-десять разів, а то буває і по десять-п'ятнадцять разів на добу. Як відповідні служби можуть контролювати та знати, скільки я витратив коштів за місяць на проїзд. Наприклад, я витратив 1000 грн., а мені на карту перерахують всього 700 грн. То що це буде потім, як пільговики будуть недоотримувати компенсаційні гроші на проїзд? Бунт чи що?
петро до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Червня 2021 17:07
700? ха-ха-ха... говорили про 30 поїздок на місяць - 30*6=180грн. і то казали, що забагато, на всіх пільговиків не вистачить.
Анонім до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 9 Червня 2021 17:34
А куди можна по 15 разів на день кататися пенсіонеру? Це ви вже поселилися у тому тролейбусі,чи що.
Valent до Анонім Показати IP 10 Червня 2021 08:27
Пенсіонери з мізерними пенсіями теж вимушені працювати, а по-інвалідності теж працюють...
Анонім до Valent Показати IP 10 Червня 2021 09:48
Раз працюють то й пільги їм не потрібні
Просто Показати IP 9 Червня 2021 17:13
Да нікого не буде цікавити скільки Ви витратили, визначить певну суму кожне місто для себе, те і буде компенсувати, а все інше за Ваш рахунок.
Пенсіонер Василенко Показати IP 9 Червня 2021 17:43
Для чого ганьбити та насміхатись над людьми, які у своєму житті можливо трохи більше зробили для України ніж простий пересічний її громадянин, при тому заслужено, повторюю заслужено, а не за хабарі - отримали кожний призначені державою свої пільги, а скористатись ними не можуть.
скептик Показати IP 9 Червня 2021 17:50
а статтю 22 Конституції та зелена банда читала ?
Лучанин Показати IP 9 Червня 2021 18:03
Приблизна процедура отримання коменсації. 1. Взяти квиток у водія. 2. На квиткові повинні бути підпис водія, підпис директора АТП, підпис бухгалетра АТП, печатка. 3. В кінці місяця потрібно підготувати реєстр квитків, який потрібно завірити у всіх водіїв транспотрних засобів, директорів АТП, бухгалетрів АТП, в місцевих органах влади, в голови ОСББ, в голови ЖЕКу. 4. Подати заяву, щоб поставили в чергу на подання даних документів. 5. Коли черга дійшла, подати документи на перевірку, чи правильно їх підготували. 6. Якщо підготували правильно, очікуйте на компенсацію.
123 Показати IP 9 Червня 2021 18:08
Як може Кабмін, хоча у нас все може бути, вносити зміни до Закону. Тим більше Конституція України повинна захистити всі верстви населення і являється недопустимим звуження наданих Законом пільг. Не країна а дурдом. Пишу прямим текстом, бо вже терпіння з того ідіотизму не хватає.
Олексій до 123 Показати IP 9 Червня 2021 19:29
Це не звуження пільг, а їх монетизація. Тобто людина отримає кошти і сама буде ними розпоряджатися. Тепер хоч о 7 ранку пенсіонерів в транспорті поменшає, взагалі не розумію куди вони у цей час так поспішають
скептик до Олексій Показати IP 9 Червня 2021 20:58
ага, намахазація. законодавство не передбачає жодних обмежень у кількості поїздок. . міська зрада МОЖЛИВО дасть 100 гривень в місяць, а може і не дасть. це як їм захочеться
патрійот Показати IP 9 Червня 2021 18:30
халяву заберають працювати заставляють
Valent до патрійот Показати IP 10 Червня 2021 08:29
Дур.нь ти, а не патрійот
Село Показати IP 9 Червня 2021 19:38
Бабуся, яка має право безкоштовного проїзду в громадському транспорті, проживає в селі, у місто приїжджає раз в рік, а то й раз в 5 років.Куди списують невикористані нею кошти? А так монетизують, то за ті кошти вона хоч ліки купить.
Молодь Показати IP 10 Червня 2021 06:44
Все правильно Слуги роблять! ті всякі пільговики давно тягарем в нас на шиї. скоро на одного працюючого буде два з пільгами. Депутати, чиновники, менти, прокурори, липові інваліди, чорнобольці, атовці, пенсіонери, на яких ще пахати можна, досить може вже?!
сан Показати IP 10 Червня 2021 06:49
вы самое главное не уловили не государство которое должно выполнять законы а желание столкнуть на органы мїсцевих громад а если в населеном стоит военная часть и куча ВВС и УБД
Народна прокуратура Показати IP 10 Червня 2021 09:12
До Село. Нікуди її кошти не списують, а в селі й місті для бабусь різні умови проживання. У селі їй немає потреби користуватись тролейбусом в силу розмірів цього населеного пункту. Крім того, у селі в бабусі є земельнйи пай, а у місті в бабусі - немає. Ця різниця у правах Вас не цікавить?
Остап Вакарчук Показати IP 10 Червня 2021 09:31
Тут двоє бачу ну дуже розумних читачиків "Анонім" та "Олексій" написали, куди можна пенсіонерам їздити? Та куди завгодно, вони такі самі люди як ми з вами, це їх право, не "чахнути" вдома, а поїхати в магазин, на ринок, у поліклініку в лікарню, поїхати на город або дачу, поїхати до дітей, поїхати до сестри чи онуків. Всі ми такі будемо, не забувайте про це люди!!?? Якщо ця монетизація відбудеться, то це чистої води черговий ГЕНОЦИД по відношенню до старшого покоління. В Україні тільки 4 мільйони пенсіонерів у віці 60 і більше років, які мають МІНІМАЛЬНУ пенсію 1769 гривень, і вже не працюють, бо нікому не потрібні, навіть якщо би бажали знайти роботу. Це добре, що є міцні здоров'ям пенсіонери, які ще мають сили працювати або трохи підзаробляють, можуть заробити на проїзд. Давайте ще у цієї категорії пенсіонерів заберемо право безоплатного проїзду або обмежимо це право, (скажімо 30 поїздок на місяць і все) дамо всього 100 гривень монетизованих коштів на міцяць на проїзд у громадському транспорті, і хочиш ти дід з бабою їздіть куди вам треба і куди вам не треба, хочите сидіть вдома - помирайте без продуктів харчування, без ліків на одинці. А є й такі пенсіонери у кого немає зовсім рідних, немає кому про них подбати.
Василь Показати IP 10 Червня 2021 13:00
Безкоштовного немає нічого,крім сира в мишеловці.За все потрібно платити.І всі пільги потрібно відмінити.І правильно роблять,заміняючи пільги на грошові доплати,як у всьому норм. світі.І не буде місцева влада компенсувати по 15 поїздок в день.Макс. по 2 поїздки-це прибл. 350гр.Або навіть менше-адже грошей немає.А з другого боку-стільки авто в Луцьку,що виникають затори.Отже,люди мають гроші на авто і бензин-нащо їм ті пільги.
скептик до Василь Показати IP 10 Червня 2021 14:42
"заміняючи пільги на грошові доплати,як у всьому норм. світі". ти в якому світі крім манєвич було, чудо горохове с-пуд-кувлє ?
Пенсіонер Показати IP 11 Червня 2021 19:05
Хай спочатку щорічні компенсації пенсій доведуть до ста відсотків від середньої зарплати по Україні. Середній пенсіонер повинен отримувати десь 40 відсотків від середнього заробітка по Україні. А це більше 5000 гривень. Багато знайдете таких? Ото ж. Дурилки пагані... Зато самі по 100000 "заробляють"!!!!
Віктор Показати IP 17 Липня 2021 11:52
а кабмін не пробував жити в Україні з 2 групою інвалідності без льгот на транспорт на ліки на комуналку попробуйте буде дуже весело. на ліки в місяць йде 3500-4000грн все що залишається якщо залишається на сухарі та воду з під крана. дякую панове слуги народу тільки якого. а я за вас голосував.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus