USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін виділив Волині на подолання наслідків стихії 17,2 мільйона

13 Червня 2009 15:46
Кабінет міністрів сьогодні, 13 червня, ухвалив рішення щодо виділення 17,2 мільйона гривень на подолання наслідків стихійного лиха на Волині. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Документ передбачає розподіл постраждалих на три категорії.
 
Перша категорія громадян, житло яких не підлягає відновленню, а майно і урожай на сільгоспугіддях втрачені безповоротно, мають отримати аванс розміром у 25 тисяч гривень, а після оформлення актів обстеження збитків – решту суми з розрахунку 3850 за квадратний метр зруйнованого житла.
 
Друга категорія громадян – постраждалі з частково зруйнованим дахом будівлі та потребою в поточному ремонтів – отримають загалом по 10 тисяч гривень.
Третя категорія громадян – часткове пошкодження будівлі та майна – по 3000 гривень.
 
Постановою також передбачено відшкодування втраченого урожаю на приватних угіддях – 50 гривень за сотку, але не більше ніж за 30 соток (максимальна сума відшкодування 1500 гривень).
 
Сільгосппідприємствам компенсують 1500 гривень за кожен утрачений гектар продукції, – повідомляє «Українська правда».
 
Розпорядженням передбачено, що кошти з держбюджету надійдуть до обіду в понеділок на рахунки Мінпраці, яке через районні структури організує виплати постраждалим за допомогою «Ощадбанку».
 
Окрім того, Тимошенко доручила Міністерству фінансів до 17 червня розробити та внести на розгляд уряду проект Закону «Про внесення змін до закону «Про Державний бюджет на 2009 рік», що передбачає збільшення резервного фонду.
 «Я прошу сформувати протокольне доручення і на всю суму, яку необхідно виділити на подолання наслідків стихійних явищ у Волинській області, а, крім того, у нас є збиток і в Рівненській, і в Закарпатській, і у Львівській, я прошу всю суму прорахувати до середи (17 червня – «ВН»), і в середу на цю загальну суму виділити гроші додатковими змінами до бюджету», - сказала Прем’єрка.
Вона уточнила, що бюджет резервного фонду буде збільшено рівно настільки, наскільки буде потрібно коштів для ліквідації наслідків сильних дощів і ураганів, - йдеться у повідомленні УНІАН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 13 Червня 2009 18:18
Фото красти не гарно! :)
Адмін Показати IP 13 Червня 2009 21:29
Наведіть курсор на світлину - і побачите, що на ній вісить гіпер із точною адресою.
дідо Показати IP 14 Червня 2009 08:54
Тімашенка розбазарює державні гроші...чому держава бере на себе фунції страхової компанії?...на горілку та мобілки населення має гроші, а на страховку нема... держава виконує тільки пошуково-ратувальні дії...СОВОК ВІЧНО ЖИВИЙ...
Анонімc Показати IP 15 Червня 2009 08:17
на 17,2 мільйона гривень побагатшають місцеві чиновникі...
Анонім Показати IP 15 Червня 2009 09:46
Цілком згідний з Анонімсом. Навряд чи ці кошти потраплять до рук дійсно постраждалих людей. Левову частину, як завжди, виплатять родичам та знайомим районних чиновників, у бік поселень яких не впала й краплина дощу.
Вінстон до Анонімc Показати IP 15 Червня 2009 09:55
Це точно! Простом людям перепадуть копійки, а чиновники машини покупляють! Плюс, піар для Тимошко! Вона виділити гроші могла і сидячи в Кабміні, ане летіти на Волинь та піаритись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus