USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Це людина духовна, не просто віруюча, - єпископ про кандидата в мери*

11 Листопада 2015 19:00
«Задача церкви не займатися політикою, але навчати політиків - духовних законів, світобудови, законів милосердя, розвитку духу людського - тих законів, які дають внутрішню свободу», – вважає єпископ Олег Ведмеденко. Номінальна церква, з його слів, – це значною мірою релігійно-політична організація вдень і політично-релігійна вночі, тому такої помилки він не повторюватиме.

«Ніколи такого не було, щоб закликав голосувати за когось, агітував, тому що церква має бути відділена від політики», - каже священик, утім переконує, що майбутнє - за духовними людьми, а не релігійними. Власне, таким він і вважає Олександра Товстенюка – кандидата на посаду Луцького міського голови.

Зі слів єпископа, обидва наявні сьогодні кандидати - достойні, утім що стосується Миколи Романюка, то його особисто священик не знає, а от знайомство із Олександром було приємним та вразило його.

«З Олександром Товстенюком я знайомий особисто. І це знайомство було приємним, мене вразило. Для мене як для священика важливий внутрішній світ людини. Брат Олександр показав себе людиною духовною, не просто віруючою. Віруючих сьогодні багато, а вірних мало, - сказано в писанні. Є багато людей, які знають про Бога, але мало тих, які знають Бога. От в мене склалося враження, що Олександр саме знає Бога. Він з духовної сім’ї, і це відчувається», - зазначив єпископ.

Він переконує: майбутнє суспільства за людьми духовними, не релігійними, бо коли людина внутрішньо знає Бога, над нею непотрібно поліцая чи корупційного прокуратура, над такою людиною вже є Бог, в такої людини вже є внутрішній оператив вірності, совісті, духовності.

«На фоні нігілізму молоді, втраченого у сенсі духовності покоління, отакі молоді люди вселяють надію. Якщо такі люди будуть входити у владу, це знову ж таки вселяє надію», – підсумував священик. І додав: ніколи не було так, щоб я закликав когось, агітував голосувати за певну політичну силу – з однієї простої причини. Я є священик, і церква відділена від держави, і це є абсолютно правильно. Тому нехай Господь відкриє серця нашим співгромадянам і хай здійсниться воля Божа в їхньому виборі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
не пацик Показати IP 11 Листопада 2015 21:25
Олег Ведметко -священик -щира і духовна людина до якого треба дослухатись. Нерідко читаю його роздуми- статті дай йому БОГ здровья на довгі роки- щастья його дітям і родині.
Анонім до не пацик Показати IP 13 Листопада 2015 00:16
І повертається ж рука мінусувати! Ні бога в серці, ні розуму в голові!
коля до Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 10:06
а то що замісник б-га не землі поскаржиться начальнику?
124 Показати IP 11 Листопада 2015 22:12
Думалось що не Ведмедко , а Ведмеденко.... Почав свій духовний шлях ієреєм в УПЦ(КП), потім перейшов в УАПЦ , а зараз служить вірою і правдою АПЦ яка коронувала святого отця в єпископи... Апостольська православна церква - один з апендицитів московського патріархату.
Стас Показати IP 12 Листопада 2015 04:49
В УПЦ КП він був дияконом, а не ієреєм
тося Показати IP 12 Листопада 2015 07:53
Як так можна не закликати голосувати, щоб усе ж закликати. Дуже просто
Андрій Показати IP 12 Листопада 2015 08:26
Залишилось два дні агітації. Цікаво, кого ще винесе хвиля агітації (за гроші) за ці дні.
я Показати IP 12 Листопада 2015 11:13
и чего так все пытаются через попов проводить агитацию, противно, так и Иванюка расхваливали в соборе, все плевались....
Дьодік до я Показати IP 12 Листопада 2015 16:41
А хто такий Іванюк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus