USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Холодницький звинуватив Ситника в розголошенні таємниць слідства

4 Червня 2017 16:26
Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звинуватив свого колегу, директора Антикорупційного бюро Артема Ситника в надмірному піарі і розголошенні таємниці слідства.

Таку заяву Холодницький зробив в інтерв'ю ТСН.

"Ми говоримо про витік інформації - з СБУ, з судів. А виявляється, що витік трохи в іншій площині", - зазначив Холодницький.

За словами глави САП, коли до Ситника заходить автомайданівець Олексій Гриценко, "вже через кілька годин з'являється пост на Facebook" щодо будь-якої резонансної справи.

Холодницький нагадав, що слідчі без прокурора взагалі не мають права повідомляти будь-які відомості.

"А у нас, на жаль, дурна традиція, причому у всіх правоохоронних органів - ще особа не затримана, слідчі дії в кращому випадку ще тільки почалися, в гіршому - ще навіть не починалися, а вже про це всі говорять", - заявив він.

"Ми будуємо правову державу чи створюємо серіал "Коломбо"? Це проблема. Розумієте, моєму прокурору потім йти в суд з тими доказами, які через всі ці нюанси можуть бути визнані неприпустимими, тобто суд може їх не врахувати. А значна кількість доказів якраз виходить на стадії до оголошення підозри. Це проблема. І не знати це особам, які розслідують справи, - це не допустимо. І потім, коли ми самі розповідаємо журналістам, бажаючи або не бажаючи цього, а потім шукаємо винних в судах, в СБУ, в ГПУ , в САП ... Як тоді працювати?" - обурюється Холодницький.

Також як зазначив глава САП, НАБУ "надмірно" піариться.

"Це правоохоронний орган. Ми правоохоронні органи. Ні НАБУ, ні ГПУ не повинні займатися таким на цій стадії. А ці рушники з грошима? Коли ще ні запобіжний захід не обраний, коли особі тільки оголошується підозра, а ми постимо фотографії", - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus