USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто дискредитує роботу лікарняних кас і страхової медицини на Волині

26 Січня 2018 13:52
Створення і діяльність лікарняних кас справили в цілому позитивний ефект на сферу медицини на Волині. Однак не всі благодійники мають на меті реально допомогти людям у лікуванні і медичним установам у належному рівні роботи й обслуговування, інформує Під прицілом.

Найяскравішим прикладом невігластва і шахрайства у цій сфері є ВОЛК – Волинська обласна лікарняна каса. Її керманичем є вчитель географії та біології, колишній СБУшник Дмитро Глазунов.

Цей діяч на початку 2000-х років покинув СБУ, не запам'ятавшись у структурі нічим, окрім доган і попереджень про неповну службову відповідність. У 2004 році був палким прихильником Віктора Януковича. Тоді ж він створив громадську організацію ВОЛК, яка була покликана забезпечити доступ пацієнтам до "безкоштовної" медицини за певні членські внески.

У 2010 році Дмитро Глазунов зміг знайти підхід до екс-губернатора Волині Бориса Клімчука і його ВОЛК стала одним з реципієнтів фонду очільника області "Рідна Волинь". У 2014 році, після смерті Бориса Клімчука, саме Дмитро Глазунов очолив фонд.

Проте, через непрозорі схеми діяльності фонду, родичі Бориса Клімчука наполегливо закликали нового керівника змінити назву і більше не використовувати ім’я Бориса Петровича для реалізації своїх проектів. Схоже, причини у них були достатньо вагомі.

За допомогою своїх зв'язків Дмитро Глазунов зумів залучити до ВОЛК десятки і сотні працівників підприємств, які, по суті, примусово стали його клієнтами. Одним з найяскравіших прикладів є в. о. начальника Волинського головпоштамту Олег Гавришків. Він також служив в СБУ і покинув її з ганьбою. Олег Гавришків зобов'язав усіх своїх підопічних стати клієнтами ВОЛК.



Ще одним членом шахрайської команди Дмитра Глазунова став Віктор Кормін. "Бізнесмен" організовував підприємства, які працювали за схемами фінансових пірамід, за що був притягнений до відповідальності правоохоронцями і отримав кільках судових вироків за серйозні фінансові махінації.

З такими поплічниками Дмитро Глазунов почав впроваджувати страхову медицину на Волині. Про методи і наслідки діяльності ВОЛК і "Рідної Волині" можна здогадатись. З часом справи йшли дедалі гірше. Від "благодійників" пішло чимало клієнтів. Однак голова ВОЛК роз'їжджав на дорогому авто "PORSCHE Cayenne" і хизувався коштовним годинником.

В підсумку, у 2017 році проти Дмитра Глазунова було відкрите досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017030010000637. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч.2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем).

Цікаво, що фонди і ГО Дмитра Глазунова цілком відмовляються звітувати перед органами міської та обласної влади і не надають жодної інформації про свою фінансову діяльність.

Натомість горе-благодійник істерично сипле звинуваченнями на адресу "Муніципальної лікарняної каси", яка насправді робить чималий внесок у підтримку належної роботи медзакладів Луцька. Дмитро Глазунов емоційно звинувачує її керівників у корупції та привласненні коштів людей, не наводячи жодних фактів і доказів.

Чим же вмотивована така особиста неприязнь до своїх колег? Річ у тім, що очільник ВОЛК з усіх сил намагався влізти у керівництво усіх великих лікарняних кас, з метою отримати доступ до мільйонних внесків людей. Однак його план зазнав фіаско і без фінансових вливань з інших кас його власні проекти почали танути, як сніг навесні. Дмитро Глазунов знайшов вихід не у реформуванні схеми роботи своїх організацій до цивілізованих норм, а у голослівному поливанні брудом конкурентів.

Відзначимо, що ідея медичного страхування впроваджується в Україні на державному рівні. Проте, у функціонуванні цього механізму є певні норми. Зокрема, внески, які не були використані впродовж року, мають накопичуватись і переходити на наступні роки дії страхової програми. У випадку ВОЛК гроші не накопичувались, а просто зникали безвісти і, швидше за все, осідали в кишенях волинського "Мавроді" і його команди "професіоналів".

Завдяки старим зв'язкам Дмитро Глазунов створив організацію, яка відкрито займається бандитизмом і ошукує здебільшого фінансово слабкі верстви населення, обдираючи їх "до нитки" під виглядом благодійності. У такий спосіб він не лише вчиняє аморально, але й дискредитує усі намагання держави реформувати медичну сферу. Такі "сбушники" і благодійники не можуть жити у громадянському суспільстві, адже їхня натура і збочене сприйняття реальності прагне заробляти лише обманом і наживатись на проблемах інших. Дмитро Глазунов і його банда любителів "пірамід" мають понести жорстке покарання і повернути усім обманутим їхні "добровільні" вклади.

Наразі ж він перелякано переховується від камер, журналістів і представників влади, боячись по-чоловічому відповісти за свої діяння, відкрито надати звіти своєї роботи, спростувати усі підозри та звинувачення, і довести, що він є справжнім професіналом, реформатором і благодійником. Однак, схоже доводити Дмитру Глазунову наразі нічого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
він Показати IP 25 Січня 2018 18:27
на жаль він очолив фонд "Рідна Волинь" ще при житті Бориса Петровича
Правда до він Показати IP 26 Січня 2018 06:21
Реально шкода, що такі люди були в оточенні Климчука. Якраз Борис Петрович і робив хороші справи.
лучанин до він Показати IP 26 Січня 2018 17:36
Він один із небагатьох офіцерів, вкий дійсно має ЧЕСТЬ. Хіба не він неодноразово допомагав і фінансово, і медикаментами луцьким родинам загиблих в АТО ? Він турботливий син, хороший брат і дай Боже, кожному із вас мати такого сина, брата. Люди, майте совість !
лучанин до лучанин Показати IP 26 Січня 2018 22:04
Хороших справ нажаль в цієї людини мало порівняно з лайном яким він займається
Катерина до лучанин Показати IP 30 Січня 2018 14:20
Але крім цього "благодійника"чомусь ніхто не кричить про це на все місто, вихаляючи свою особу
вова Показати IP 25 Січня 2018 18:41
коментар було видалено
патріот Показати IP 25 Січня 2018 18:51
він один із небагатьох на сьогоднішній день допомагає родинам героїв які віддали своє життя на сході
Патріоту до патріот Показати IP 25 Січня 2018 20:18
за чий рахунок?
Невже до патріот Показати IP 26 Січня 2018 06:19
Зібрати з людей гроші ніби то на їх лікування, самому на ті гроші жити, ще й піаритись - хіба ж то допомога? За які кошти ВІН допомагає, якщо сам вже давно ніде не працює! Цинік. Багато зараз таких "помічниківа", яким важливі лише увага до власної персони і гроші до яких можна присмоктатися.
Порадник Показати IP 25 Січня 2018 19:28
Напевно пора вже ховатись, хлопче! Янеку вдалось, а тобі?
пацієнтка Показати IP 25 Січня 2018 19:51
Вміє входити в довіру, а коли розпізнають цього слизняка, тоді вже пізно. Такі мерзотники - це музейна рідкість.
я Показати IP 25 Січня 2018 20:00
людина немає чим зайнятися пише гадості і з цього радіє, а в самого рильце в пуху
лучанин Показати IP 25 Січня 2018 20:06
що глазунов що кошель обидва злодіі
Місцевий Показати IP 26 Січня 2018 06:08
Оп-па, Діма попав.)))
Лучанка Показати IP 26 Січня 2018 11:37
Глазунов вже давно перегнув палку, разом з сестрою. Машина, годинник, відпочинок сестри за кордоном.
Іван Показати IP 26 Січня 2018 11:52
Глазунов це брехливий п......
Лучанка Показати IP 26 Січня 2018 12:26
Якби в нашій державі була страхова медицина, то ніхто б не звертався в громадські об'єднання, а так хоч якийсь вихід! Я неодноразово користувалася послугами ВОЛК і при обстеженні, і в пологовому будинку - ніхто не виписував ліків більше, ніж потрібно і кошти витрачалися набагато менші, ніж у "коліжанок" по палаті. Можливо, ваші претензії і не зовсім безпідставні - тоді запропонуйте кращий варіант! Створіть ПРОЗОРІШУ модель страхування, дієвішу. А так - для чого ці всі слова?
Koshka до Лучанка Показати IP 26 Січня 2018 14:28
Була членом ВОЛКа, але не довго. Спочатку на перших порах дійсно більш-менш повертались кошти. А потім гроші за лікування вибивались зі скандалом уже після стаціонарного лікування! І я така не поодинока.Суми внесків зростали практично щоквартально. Усі наші працівники залишили так звану касу.
старий Показати IP 26 Січня 2018 13:57
"не рий яму іншому..."
скептик Показати IP 26 Січня 2018 14:24
Глазунов спадковий алкаш. Його папашку поперли з 21 гімназії за пьяний дебош разом з синулей (Дімчиком). Діма, коли служив ще в СБУ, на чергуванні на меморіалі Слави, блював як бомж. За це і поперли с лав. Намагався законтактувати з Кривицьким. Да йому не дали зробити в пресслужбі, там його добре знали.
АС Показати IP 26 Січня 2018 15:20
Хвала ВН за оприлюднення діянь цієї істоти.
Та Показати IP 26 Січня 2018 16:11
зняв би хоч дорогий годинник, костюм і туфлі, спілкуючись публічно з людьми, бо підозріло і цілком природньо виникає питання, "а чи не за наші внески він так вирядився"?!
ВА до Та Показати IP 26 Січня 2018 22:09
підтримую справедливі слова, обдурював людей , а сам жирує , купається в багатстві заробленому на людях,
скептику Показати IP 26 Січня 2018 16:22
а папаша теж в НКВС служив?
скептик до скептику Показати IP 26 Січня 2018 17:03
Його батько-Борис Петрович Глазунов був вчителем фізкультури в гімназії №21. Дмитро теж її закінчував, як і його сестра Катєрина. В 98, чи 99 році (точно не памятаю) БП Глазунов разом зі своїм сином випускником Дмитром бухалі в гімназії, на першому поверсі якой була виборча дільниця. Пізно ввечері дві пьянюгі виходили з приміщення. Посварилися з прибиральницей. Боис Петровичь вихопив стартовий пістолет і пальнув. З виборчої дільниці мент викликал "Беркут". Скандал був грандіозний. Візг в пресі-"Стрелянина на виборчой дільниці", суди і пересуди. Борис петровичь якимось чином відмазався. Переїхав в Донецьк.
скептик до скептику Показати IP 26 Січня 2018 17:15
Можно ще багато доповнити до портрету ділк Глазунова, але досить "погугліть" і знайдеться такий матеріальчик, що "мама не горюй" зокрема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus