USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто може отримати 20% надбавки до пенсії

29 Грудня 2020 16:09
Українські пенсіонери можуть розраховувати на 20% надбавки до виплат за проживання в гірській місцевості.

Про це повідомляє finance.ua.

Згідно із статтею 6 закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні», розмір державних пенсій, стипендій, усіх передбачених чинним законодавством видів державної матеріальної допомоги громадянам, які одержали статус особи, що працює, проживає чи навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірського, збільшується на 20%.

Отже, статус такої особи надають громадянам, які постійно проживають, працюють або навчаються на денних відділеннях навчальних закладів на території населеного пункту, якому надано статус гірського, про що виконавчий орган відповідної місцевої ради видає посвідчення встановленого зразка.

Для отримання надбавки такі особи мають подати до територіального управління Пенсійного фонду копію відповідного посвідчення встановленого зразка або інший документ, що підтверджує проживання, роботу чи навчання особи на території такого населеного пункту.

По це йдеться в пункті 2.14 порядку подання та оформлення документів для призначення пенсій відповідно до закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Грудня 2020 09:11
Шо нібудь. Чого не тим, хто має найбільший стаж? Що за популізм, то шахтарям, то горцям
Сашко до Анонім Показати IP 30 Грудня 2020 17:29
Знаєш слово електорат?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus