USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Хто такий Володимир Рубан і чому його називають людиною Медведчука

9 Березня 2018 21:28
Міномети, гранати та автомати «Калашникова» - правоохоронці показали арсенал зброї, яким, за їхніми даними, бойовики планували здійснити найкривавіший теракт в історії України. Все це вогнепальна добро на територію України віз глава Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан.

Про резонансну операції СБУ і зв'язки Рубана з Медведчуком розповідають «Букви».

"МАЛО БУТИ БАГАТО ТРУПІВ, БАГАТО КРОВІ"

Володимира Рубана затримали 8 березня на українському блокпосту "Майорськ". За даними правоохоронців, він намагався провезти на територію України арсенал зброї. В кузові мікроавтобуса, в меблях були заховані ящики з ручними гранатами, гранатами для підствольних і автоматичних гранатометів, осколкові загороджувальні міни, кумулятивні заряди РПГ-7, детонатори різних типів, ручні гранатомети РПГ-22, 120-мм міни, міномет калібру 50 мм з боєкомплектом, автомати і ручні кулемети.

Весь цей арсенал, за даними співробітників СБУ, планували задіяти для масових розстрілів у Києві. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак.

«У нас є докази того, що планувався масовий розстріл з мінометів у самому центрі Києва ... На питання "там же мирні люди" - це нікого насправді не хвилює. Повинно було бути багато трупів, багато крові ... За словами їхніх кураторів, має бути багато крові і хаос. У результаті люди повинні вийти на вулиці, а війська повернутися із зони АТО. Це все для того, щоб показати, що в Україні громадянська війна», - заявив Грицак.

Сам Володимир Рубан своє затримання вважає спланованою операцією. За його словами він повинен був перевезти якийсь "товар" (що саме - уточнювати відмовився) в «ДНР», а звідти забрати меблі. У них, до речі, і знайшли арсенал зброї.

«Операція була спланована офіцером «Кедр». Я виконував роль водія. Автомобіль, на якому я рухався, належить старшому офіцеру з позивним «Кедр». Я його отримав тільки для перетину кордону», - заявив Володимир Рубан на суді щодо обрання запобіжного заходу.

ХТО ТАКИЙ РУБАН І ЯК ВІН ПОВ'ЯЗАНИЙ З МЕДВЕДЧУКОМ

З початку війни на сході України Володимир Рубан займався звільненням полонених, фактично, виконуючи функції посередника між бойовиками і Україною. В кінці лютого 2017 року СБУ у зв'язку з фактом порушення Рубаном встановленого порядку перетину лінії розмежування в районі проведення АТО скасувала дозвіл Рубана на право перетинати цю саму лінію розмежування.

Правоохоронці пов'язують Рубана з Медведчуком і заявляють, що він працював на ідею федералізації України, за допомогою «Л / ДНР». Так, за даними глави СБУ Василя Грицака, Володимир Рубан ще з 2013 року активно співпрацював з кумом російського президента і главою «Українського вибору» Віктором Медведчуком.

«У нас тут є невеличкий матеріал про зв'язки Рубана з Медведчуком. Насправді вони співпрацюють з 2013 року, хоча Рубан всіляко відхрещується від будь-якої спільної роботи. Видалили у соцмережах, у Facebook будь-які згадки», - сказав Василь Грицак.

Як розповів керівник апарату СБУ Ігор Гуськов, ідеї федералізації України за допомогою так званих народних республік були закладені вже в проекті, яким займався Рубан.

«Ми підготували, користуючись виключно відкритими джерелами інформації, невелику презентацію, яка свідчить про те, що протягом кількох років Рубан активно співпрацював з рухом «Український вибір». Більше того, керував одним з підпроектів організації в рамках проекту Українська федерація», - сказав він.

Гуськов підкреслив, що це не вся інформація про зв'язки Рубана з «Українським вибором», яку має СБУ.

«Це не означає, що це все, що у нас є. Це все, що ми можемо зараз показати», - уточнив Гуськов.

Тим часом, в Шевченківському районному суді Києва Рубан заявив, що не тільки не пов'язаний з Медведчуком, а назвав його "найбільшим ворогом". Проте, судді в якості запобіжного заходу для Володимира Рубана обрали арешт на шістдесят днів без можливості внесення застави. Йому інкримінують три статті: "незаконне поводження зі зброєю", "підготовка до злочину" і "терористичний акт".

До всієї історії з Рубаном та до версії правоохоронців, зокрема, є питання. Головне з яких - чому зброя для терактів Рубан віз через блокпост, а не так званими "козячими стежками" і полями? Крім того, з огляду на зв'язки Рубана з впливовим олігархом Медведчуком, невже частина цього арсеналу (наприклад, автомати "Калашникова" та гранати) не можна було дістати на "чорному ринку" України, а не везти за 700 кілометрів з Горлівки?

З іншого боку - СБУ опублікувала відео на якому Володимир Рубан (або людина ну дуже на нього схожий) катається на мікроавтобусі і заїжджає на базу до «ДНРівців», де ті вантажать в кузов авто міни.

Крім того, в СБУ кажуть, що мають ще масу незаперечних доказів того, що в Києві готувалися теракти. Що ж, якщо співробітники СБУ дійсно покладуть на стіл залізобетонні докази планованої терористами і бойовиками бійні в Києві, а прокурори доведуть провину Рубана в суді - це буде одна з найгучніших і успішних операцій українських правоохоронців щодо запобігання терактів за весь час Незалежності. В іншому випадку (якщо справа Рубана посиплеться через слабку доказової бази або її відсутності), крім ганьби СБУ нічого не чекає. І Рубана спецслужбі будуть пригадувати при будь-якому зручному випадку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дуже дивно Показати IP 9 Березня 2018 23:04
Масовий розстріл з мінометів???? Міномет же стріляє по навісній траєкторії, тобто, його використання ефективне на відкритій місцевості. А щоб в місті...... Щось ви,хлопці, не те плетете....
Ага до дуже дивно Показати IP 10 Березня 2018 08:09
Так мова ж не про ефективність, а про кров і мясо. Карлону необхідна картинка в центрі Києва, от і все. МОЛОДЦІ СБУ!!!
дуже просто до дуже дивно Показати IP 10 Березня 2018 08:26
міномет можна сховати в одному кварталі, а накривати мінометним вогнем декілька інших. І не зловлять такого мінометника, а вірніше мінометників, - десяток мін вистрілив, - і втік. А крові і мяса наробив ого го го. ЩОСЬ ТО В ТЕБЕ ТРОЛИКУ НЕ ЗРОСТАЄТЬСЯ, ДЕШЕВІ ДУЖЕ ВІДМАЗКИ!
Точка зору Показати IP 10 Березня 2018 00:04
«Волинським новинам» от завжди щось не подобається в роботі правоохоронних органів. У випадку з Рубаном - все добре в статті, але якщо мало доказів то позор правоохоронцям!!! Може спочатку треба розібратись в ситуації а тоді давати оцінку
Владі і СБУ запитанн Показати IP 10 Березня 2018 10:12
А Медведчука - кума путіна і друга, як він сам хвалиться і гонорується в Києві тримати , щоб чорні справи робив , ЧИ Медведчука за сепаратизм в ТЮРМУ запхати ?! НЕ ВЛАДА І СБУ і ЗРАДНИКИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ !!! ЗА ЩО ВАМ ПЛАТЯТЬ ГРОШІ І ДАЛИ ДЛЯ ЧОГО ВЛАДУ ?
Льоня Показати IP 10 Березня 2018 11:02
Щось чого по дурному виглядає
КЛВ Показати IP 10 Березня 2018 16:24
Заважае вiн комусь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus