USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Хто у Ковелі очолить міліцію?

30 Квітня 2014 10:25
У місті залізничників вчора відбулися громадські слухання, на яких обговорили кандидатури претендентів на посаду нового начальника міського відділу внутрішніх справ.

Зрештою, громада почала активно обговорювати це питання уже давно. Місцевий Автомайдан навіть опитав населення і правоохоронців, аби визначити, хто ж достойний очолити у Ковелі міліцію. Отже, представни­ки Автомайдану, Правого сектору, «Охорони порядку» спільно вирішили, щоб на цій посаді залишився нині виконувач обов’язків начальника полковник міліції Іван Тусь.
Таке рішення підтримало традиційне Народне віче на центральній площі міста.

6 квітня на адресу Міністерства внутрішніх справ від ковельського Народного віча надійшло звернення такого змісту: «Зважаючи на ситуацію в країні, а також на необхідність результативних змін на місцях та підвищення рівня довіри до правоохоронних органів зі сторони людей, враховуючи виклики сьогодення та необхідність врахування думки громадськості при призначенні осіб на керівні посади, в тому числі при призначенні керівника Ковельського МРВ УМВС України у Волин­ській області, – громадський сектор Ковеля висловлює свою підтримку полковнику мілі­ції Тусю Івану Гавриловичу та вважає за можливе призначити дану особу начальником Ковель­ського МРВ УМВС України у Волинській області».

Як бачимо, всього цього виявилося замало…

На вчорашнє обговорення з Луцька прибула чимала група активістів Автомайдану та Правого сектора, позиція яких, як не дивно, відрізнялася від думки своїх побратимів у Ковелі.
Прийшло також багато ковельчан, які теж виступають проти того, щоб міліцію очолював Іван Тусь.

Модератор громадських слухань Оксана Ярош запросила до президії двох претендентів на посаду начальника – Івана Туся та оперуповноваженого сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків майора міліції Ігоря Дорохольського.
За пропозицією депутата Ковельської районної ради Віктора Лукянчука третім кандидатом став дільничний інспектор, капітан міліції Володимир Коваль.
Спочатку слово мали кандидати, які розповіли свої біографії та власне бачення роботи на керівній посаді. Ігор Дорохольський говорив про те, що перед законом усі повинні бути рівні, Іван Тусь – про дотримання прав та свобод громадян, Володимир Коваль – про європейську міліцію, при цьому двічі наголосив, що з ковельських міліціонерів він «першим перейшов на сторону народу». Потім «посипалися» запитання – в основному звинувачення, і чим довше відпрацював кандидат в «органах», тим більше їх було.

Першим під «роздачу» народу потрапив саме Іван Тусь. На питання Віктора Лук’янчука: «Чи корумпована наша міліція?», відповів, що недоліки є, але колектив – не корумпований. «Я злочинних наказів не видавав і не виконував», – наголосив Іван Тусь. «Відхрестився» він від переслідування активістів Євромайдану та особисто Віктора Лук’янчука, мовляв, якщо й проводилися якісь слідчі дії, то тільки за дорученням слідчого із Луцька. Хтось мовив, що 18 лютого з Ковеля на Київ виїхав цілий автобус з міліціонерами «бомбити Майдан», але Іван Тусь сказав, що «це – неправдива інформація».

Ковельчанин Микола Силюк, який шукає правду по різних чиновницьких та судових інстанціях уже протягом дванадцяти років, нарікав на слідчу Надію Сметюх: не встигла вона прийняти розслідування, як «підслідний» міськвиконком отримав від неї заяву на покращення житла. За якихось 20 днів виконком «поставив» молоду міліціонерку на облік для першочергового отримання квартири. Чи варто дивуватись, що вже через 2 тижні слідча виносить постанову про закриття кримінального провадження «в зв’язку з відсутністю в діях службових осіб складу злочину»? Суд двічі скасовував постанови Надії Сметюх, як передчасні, зроблені «без належного вивчення та перевірки всіх доводів заявника».

Критикували діяльність слідчих міліції ковельчанин Анатолій Якимович та інші. Еколог Василь Козак звинуватив Івана Туся в «кришуванні» приватних пилорамників.
У Ігоря Дорохольського запитували про підкуп слідчого по справі одного нардкодилера, мовляв, «на лапу» міліціонер отримав 4 тисячі доларів. Спортивний тренер Сергій Панасюк зачитав цілий аркуш анонімки на тему махінацій із землею, до яких свого часу були причетні, начебто, Ігор Дорохольський та колишній голова Ковельської райдержадміністрації Вадим Грищук, який «погорів» на хабарі, за що змушений був відбути кілька років «за гратами». Дорохольський заперечив свою участь в земельних оборудках.

Володимир Коваль запам’ятався тим, що сказав про «низький моральний дух в міліції», однак уточнити, хто саме підриває авторитет, не захотів. З його слів, аби здолати незаконний спиртовий бізнес, потрібно розширити агентуру. А ще у Коваля люди поцікавилися: «За що вас вигнали з ДАІ?», але толкової відповіді теж не почули.

На думку депутата Ковельської районної ради від Соціалістичної партії Петра Мякоти, начальником має бути той, з ким хочуть працювати самі міліціонери.

До речі, було озвучено, що напередодні у міському відділі внутрішніх справ відбулося подібне обговорення. Під час таємного голосування за Івана Туся віддав свій голос 101 працівник міліції, за Ігоря Дорохольського – всього 6. Як не дивно, але Володимир Коваль там взагалі не виступав.

Від імені пенсіонерів УВС просили підтримати Івана Туся ветерани міліції Василь Козачук та Олексій Будков.

«Нам треба було запровадити грузинський варіант, коли міліцію повністю замінили на нові кадри. Кандидати не можуть дати відповідь на конкретні питання, кажуть: «Це не моє… Я те не знаю…» Дуже прикро», – зауважив голова Ковельської районної ради Ігор Верчук.

«Які кандидатури ми тут обговорюємо? Нам не соромно з вами? Чи за це загинули наші діти на Майдані, щоб прийшли люди, які «по вуха», «забруднені» в усьому? Невже немає порядних людей у міліції?» – заявила координатор громадського об’єднання «Майдан гідності» Людмила Строкова.

«Люди є, майорів – нема», – відповів хтось з присутніх у залі, натякнувши на той факт, що претендент на посаду за званням має бути не нижче за майора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
запитання Показати IP 30 Квітня 2014 13:03
Тусь І. Г., звичайно, не ідеальна людина, але принципово відрізняється від завізних "варягів", які розмову з простим міліціонером розпочинали з матюка. Працівник він толковий - професіонал у своїй професії. Якщо він комусь не подобається, то скажу таке - є певна категорія людей, яким хоч дупу медом маж - вони будуть кричати, що все не так і не те. До таких відноситься Якимович, Лукянчук і подібні. Щодо кандидата Коваля - його міг рекомендувати тільки інопланетянин або Черновецький. Ця людина АБСОЛЮТНО не орієнтується у роботі міліції, повторюю - АБСОЛЮТНО
відповідь до запитання Показати IP 30 Квітня 2014 13:56
Так виглядає, що під виглядом "революційних змін" відбувається абсолютне руйнування державних інститутів. На заміну професійним працівникам приходять професійні "патріоти", які, окрім як патякати та гадити на людей, нічого в житті не зробили. Ы не зроблять. Вони є професійні руйнівники. Це більшовики нової доби. І їх гасло: "Весь мир насилья мы разрушим до основанья, а затем..." Тусь міліціонер досвідчений, поміркований і грамотний. Дорохольський навіть по виразу обличчя, якийсь слизький. А Коваль виглядає випадковим пасажиром.
Майор Показати IP 30 Квітня 2014 13:27
Перестаньте знущатись над міліцією.Які слухання.Шпига чим керуєтесь , хто така громадськість , що там робить цей гаішник.Шановна громада аба керуємось законами,або маємо те,що маємо.Декілька навіть самих активних громадян не можуть давати оцінку кандидатам на посади начальників міліції.Фень звільняйся чи дотримуйся закону.Читайте М.Булгакова про розруху в наших головах.Ганьба......
Небайдужий Показати IP 14 Травня 2014 20:03
хто такий Дорохольський??? Це "чесний міліціонер", який замішений в земельних махінаціях під час правління свого кума Грищука, якому ж дав хабара, за якого того ж посадили в тюрму, який отримав молодіжну квартиру на підставі фіктивного шлюбу!!! В даного "кандидата" відсутня будь-яка повага, як в колективі так і місті, а тому він не може бути не тільки начальником міліції, а навіть начальником відділення чи служби, якими він неодноразово пробував керувати і ми всі знаємо чим це все закінчилося. На даний момент зрозуміла думка громадськості Ковеля та колективу Ковельської міліції на рахунок кандидатури начальника міліції, які однозначно підтримують Туся, а тому деякі представники так званої громадськості м. Луцька не можуть та не мають права, лобіюючи свої власні інтереси, вирішувати хто буде керувати міліцією. Для чого тоді було робити всі ці зміни??? На рахунок Коваля, це взагалі людина, як по професійних якостях так і по людських, яка не може не тільки керувати, а навіть працювати міліціонером. Це «Ганьба»!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus