USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Кіно про Ягодинську митницю сподобалося китайцям і скандинавам

7 Грудня 2009 18:11
Прес-секретар Ягодинської митниці Світлана Федонюк стала переможцем престижного Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Кінотур». Спікер митниці виборола перше місце у номінації «Кордон», представивши журі телевізійний фільм «Дорога до Євросоюзу» і цикл програм «Митна варта».
 
Роботу волинської творчої команди, яка не має досконалих технічних ресурсів, оцінили на рівні фільмів з Норвегії і Білорусі, профінансованих з приватних і державних джерел. Про волинян заговорили кіно майстри з Китаю та Скандинавії. Як пише «Сім’я і дім», Світлана Федонюк утретє взяла участь у «Кінотурі» і вважає свою перемогу здобутком не лише для аматорського кіно Волині, а й для України в цілому.
 
Голова журі фестивалю, народний артист України Борис Савченко зауважив високий рівень конкурсних робіт. А про волинські кіно роботи сказав: «Ці знахідки варті зарубіжних фестивалів».
Фестиваль «Кінотур» - це єдиний український кінофестиваль, присвячений військово патріотичній тематиці. Цього року через економічну кризу і епідемію грипу він ледь не опинився на межі зриву, але попри все не лише розширив творчу географію – від Норвегії до Китаю, але й зберіг незаангажованість.
До слова, у номінації «Краща режисура» переміг скандинавський майстер Петер Лом. Його фільм «На канаті», що знімався у Китаї, розповідає про жорстоку школу виживання для уйгурських хлопчиків. Їх випробовують небезпечним іспитом – пройти над прірвою по вузькій линві.
 
Кращою документальною роботою було визнано шестисерійну «Операцію «Багратіон» білоруса Дениса Скворцова. А Гран-Прі отримав фільм молдавського кіномитця Валеріу Жерегі «Arrivederci», що в перекладі означає «До побачення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
OrestN Показати IP 7 Грудня 2009 20:32
а що у митників нема пару мільйонів на голівудовський блокбастер? легко! бо митниця- сама корумпована держструктура, держава в державі. Навіть Гарант зауважив що вони безпардонно збудували для себе шикарне "царське село" поруч з митницею, хоча декларації про доходи не відповідали затраченим капіталам для будування розкішних маєтків...
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 22:31
беріть приклад, як не маючи досконалих технічних ресурсів, можна створювати шедеври і перемагати у конкурсах (це стосується не лише теле-відеоробіт). Головне - талант!
OrestN Показати IP 8 Грудня 2009 11:32
"донецький" Генад Ахматоф теж видає себе великим благодійником. донецьк його обожнює. але перед цим він в "період первинного накопичення капітала" у 1992-2005 рейдерськими схемами накрам держмайна на мільярди доларів!
Roma Показати IP 8 Грудня 2009 12:35
Цікаво який бюджет фільму ???Навевно близько 1 млн $$$ адже Ягодинська митниця не бідує..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus