USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

КНДР обриває всі лінії зв'язку з Південною Кореєю

9 Червня 2020 08:15
Північна Корея (КНДР) обриває всі лінії зв’язку з Південною Кореєю, таким чином припиняючи спроби країн домовитися про співпрацю. Зв’язок Пхеньяна з Сеулом буде заблокований опівдні у вівторок, 9 червня.

Про це, посилаючись на заяву державного агентства КНДР, повідомляє AFP, пише РБК-Україна.

За київським часом це буде о 6 годині ранку. Згідно із заявою Пхеньяна, «це стане першим кроком на шляху до закриття всіх способів зв’язку з Сеулом». Також це допоможе захиститися від «зради південнокорейської влади»

Рішення прийняла Кім Е Чжон – сестра лідера КНДР, перший заступник завідувача відділом Центрального комітету Трудової партії Кореї, а також заступник голови партії Кім Ен Чхор.

Також між сторонами будуть перервані військові і політичні зв’язки. Всі ці кроки в КНДР зробили у відповідь на виявлену агітацію і критику лідера - Кім Чен Ина. Агітацію пересилали повітряними кулями активісти і біженці з Північної Кореї. Також до куль прикріплювали флешки з інформацією і гроші.

Пхеньян заявив, що ці дії перекреслюють результат тих трьох зустрічей, які пройшли між Кім Чен Ином і президентом Південної Корей на Мун Чже Іном.

Так, в квітні 2018 року лідер КНДР і президент Південної Кореї провели історичну зустріч в південній частині демілітаризованої зони, що розділяє дві країни. Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який ступив на землю Південної Кореї після майже 70-річної війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus