USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

КНДР обстріляла прикордонний пункт Південної Кореї

3 Травня 2020 10:13
На кордоні між КНДР і Південною Кореєю 3 травня відбулася перестрілка. Прикордонників Південної Кореї в демілітаризованій зоні обстріляли з боку КНДР.

Інцидент трапився близько 7 ранку за місцевим часом. Постраждалих в результаті перестрілки немає, повідомляє агентство Yonhap з посиланням на військових, передає 24 канал.

У Міноборони Південної Кореї наголосили, що намагаються зв'язатися з представниками КНДР і з'ясувати причини обстрілу. Там також наголосили, що військові перебувають у повній бойовій готовності.

Відзначимо, що обстріл стався на другий день після офіційної появи лідера-диктатора КНДР Кім Чен Ина на публіці – вперше за 20 днів.

За словами військових Сеула, постріли з КНДР влучили у південнокорейський пост охорони прикордонному місті Чхорвон, повідомляє ТСН з посиланням на ВВС.

З південнокорейської сторони ніхто не постраждав. У відповідь на дії КНДР Південна Корея провела «два постріли і попереджувальне оголошення», йдеться у військовому заяві.

Незрозуміло, що спровокувало постріли зі сторони Північної Кореї. Об'єднаний комітет начальників штабів сказав, що вони намагалися зв'язатися з країною через військову гарячу лінію, щоб встановити причину інциденту.

Зазначається, що вперше за п'ять років північнокорейські війська безпосередньо обстріляли Південь.

Демілітаризована зона була створена після війни в Кореї в 1953 році з метою створення буферної зони між двома країнами. Протягом останніх двох років уряд Сеулу намагався перетворити укріплений кордон в зону миру.

Ослаблення військової напруженості на кордоні було однієї з домовленостей, досягнутих між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і президентом Південної Кореї Мун Чже Ін ​​на саміті в Пхеньяні у вересні 2018 року.

Зверніть увагу! У березні 2020 року КНДР двічі проводила ракетні випробування. Втім, резолюції ООН забороняють Північній Кореї здійснювати випробування балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки.

Домовленості КНДР та США стосовно ядерних випробувань: основне

У квітні 2018 року під час першої зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином сторони домовилися про денуклеаризацію Корейського півострова.

Таким чином, КНДР оголосила про відмову від проведення випробувань ядерної зброї та балістичних ракет. Також у межах цієї денуклеаризації Північна Корея ліквідувала полігон в Пхунгері, на якому раніше було 6 підземних ядерних вибухів. До слова, за період з 2016 по 2017 рік Пхеньян здійснив близько 40 запусків балістичних ракет.

Вже під час другої зустрічі Трампа та Кім Чен Ина перемовини щодо денуклеаризації зайшли у глухий кут. А згодом очільник делегації Північної Кореї Кім Менг Гіль під час перемовин з представниками Держдепу США заявив, що ядерне роззброєння провалилося.

Натомість у Вашингтоні переконують, що ці слова не відповідають дійсності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Санітар Показати IP 3 Травня 2020 16:17
Кім Ка Путу аж свербить погратися у войнушку і зайняти вільне місце в мавзолеї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus