USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Князівський бенкет» у Луцьку: місто поринуло у середньовічну епоху

9 Червня 2018 19:52
Фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет» відбувається в Луцьку в рамках відкриття туристичного сезону – 2018. А початок він взяв із ходи містом від Театрального майдану до Замкової площі.

Процесію очолив князь Вітовт зі своїм зброєносцем, за ним вишукувалися славні лицарі, танцівники, музики та містяни. Вже біля замку дружина передала Вітовту ключі від міста та розпочалося святкування.


Начальник управління туризму і промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповідає, що фестиваль відбувається саме перед замком, аби оживити цю площу, бо, зазвичай, ми звикли її бачити заповнену машинами. Втім, цього разу їй змогли повернути на один день її справжнє життя – цілий вир середньовічних подій.

«Князівський бенкет» відбувається втретє й розповідає про унікальну подію, яка відбулася в нашому місті у 15 столітті - з’їзд європейських монархів. Ми його проводимо для того, аби лучани знали історію свого міста, пишалися ним і долучалися до святкування. Наступного року буде 590 річниця і ми плануємо його робити значно більшим та на декілька днів. Тому лучани можуть перевтілюватися у древніх мешканців Лучеська та брати участь в конкурсі на краще вбрання й отримати чудові подарунки. Цього року ми додали у фестиваль трохи містики й насамкінець заходу шукатимемо «відьму», а ними вважали гарних жінок, й потім її театралізовано «спалимо».

Приємно, що до нас дзвонили з інших міст туристичні компанії та цікавилися чи буде фестиваль, адже везли сюди групи. Чула я тут і іноземців», - розповідає пані Катерина.
Учасників фестивалю привітав зі сцени радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Доброго дня лучани та гості нашого славетного Луцька. Нам дуже пощастило, адже ми живемо в місті, яке має цікаву, древню та славну історію. Добре, що в нас відбуваються не лише спортивні, музичні та гастрономічні фестивалі, а й такі. Вони дозволяють нам доторкнутися до історії, тому бажаю усім гарно провести час, здобути нові враження та більше дізнатися про наше місто», - розповів Ігор Поліщук.
Та запросив усіх пригоститися медівником.

Магію на цьому фестивалі творить Марго із Закарпаття.

«Ми приїхали сюди розважати лучан і робити свято. У Мене плаття часів середньовіччя, я представляю Орден Святого Миколая. Ми тут танцюватимемо та показуватимемо магію з чарівною кулею та вчитимемо гостей фестивалю старовинним танцям.Також буде й фаєршоу.

Ми бачимо, що подібні фестивалі проводяться щороку й в Україні їх декілька. Вони набирають популярності, адже людям цікаво подивитися на лицарські бої, на автентичні костюми й відчути цей дух князівства та войовничості», - каже Марго.
А от капітан клубу історичної реконструкції «Айна Бера» Сергій Ващук, який відповідає за лицарську частину дійства, каже, що цього разу будуть дуже цікаві бої.

«Ми покажемо масові та одиночні бої. Що цікавого, то тут присутні діючі чемпіони світу, тому рівень виступів буде справді високий. У нашому лицарському містечку буде насичена програма, адже можна буде позмагатися зі стрільби з лука, поміряти середньовічний одяг, повчитися колоритним танцям», - розповідає Сергій.

Для учасників фестивалю є й вулична їжа та напої, готують тут і куліш, яким будуть пригощати гостей фестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 10 Червня 2018 09:40
Вы достали всех! Целую ночь (до 6 утра) музыка бумкала на весь город. Имейте совесть!
Євген до Вася Показати IP 10 Червня 2018 10:07
Вася, не гони! Там все скінчилося в 23:00! Йди сусідів кошмарь за музику
11 Показати IP 10 Червня 2018 15:30
О куди наші бабосики ідуть
Лучанин Показати IP 10 Червня 2018 16:41
мда... ото "князя" знайшли. в базарних штанах. Добре шо хоч сандалі не взув.
Вже Лучанин Показати IP 10 Червня 2018 18:59
...шо, Зубенко і князь????...
княгині Показати IP 11 Червня 2018 09:30
Свято було чудове,як і минулого року. Єдине, що в конкурсі костюмів як завжди виграли "свої". Думаю наступного року не прийде стільки учасників бо всі були розчаровані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus