USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Книжкова справа на Волині - річ прибуткова?

8 Травня 2009 10:29
Три обласні комунальні підприємства, які видають книги або ж торгують ними, завершили 2008 рік із прибутком. Звіти директорів відповідних підприємств розглянула і схвалила під час свого засідання постійна комісія Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, - інформує репортер «Волинських Новин».
Директор обласного редакційно-видавничого підприємства «Надстир\'я» Микола Богуш розповів, що минулого року його структура «одержала невеличкий, але прибуток». За словами пана Богуша, «видавництво тримається на плаву». У цьому році планується видати чи перевидати низку книг волинських авторів. Депутати облради схвально сприйняли інформацію про діяльність «Надстир\'я».
Голова бюджетної комісії Василь Байцим ще й запропонував видавництву, як комунальній установі, подавати заявки на конкурс проектів, що співфінансуються Європейським Союзом.
У директора комунального підприємства «Освіта» Оксани Грінченко особливих нарікань перед комісією не висловила. Підприємство (займається торгівлею книгами, - «ВН») також закінчило з прибутками 2008-й рік. Члени бюджетної комісії також це визнали.
Торгово-виробниче підприємство «Планета» у 2008-му було прибутковим. Проте, за словами його директора Катерини Кузь, специфіка полягає у тому, що «Планета» торгує академічною літературою, яка не має високого попиту.
Керівники книгарень «Освіта» і «Планета» розповіли, що орендують приміщення, які перебувають у комунальній власності Луцька. Депутати Волиньради радили директорам цих підприємств, як поліпшити їх фінансове становище. Звіти всіх трьох підприємств бюджетна комісія затвердила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus