USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завтра на Волині розпочнеться сезон полювання

7 Серпня 2015 18:36
Відкриттям полювання на пернату дичину в мисливських угіддях Волинської області 8 серпня о 16-й годині стартує мисливський сезон 2015/2016 років.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

Дні полювання – субота й неділя. Полювати дозволяється на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка).

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем не повинна перевищувати: норців великих – 2, гусей – 3, качок – 5, лисок – 6, куликів та голубів – 10, перепелів – 15 особин.

Допускатимуться до полювання лише ті мисливці, які мають перелік документів, передбачених статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Зокрема, під час здійснення полювання кожен мисливець повинен мати при собі:

- посвідчення мисливця;

- щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензію, відстрільну картку тощо);

- відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;

- паспорти на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання.

Охорону мисливського фонду від браконьєрства і контроль за дотриманням мисливцями правил полювання, норм добування та техніки безпеки забезпечуватимуть рейдові бригади, до складу яких входять представники державної лісової охорони, правоохоронних органів та єгерської служби користувачів мисливських угідь.

Міліція закликає бути обережними

Як свідчить статистика, упродовж мисливського сезону реєструються непоодинокі випадки порушень правил полювання, перевезення, використання вогнепальної зброї, що призводить до поранень, а часто й до загибелі людей, - повідомляє прес-служба волинської міліції.

Варто пам’ятати: головною умовою безпеки під час поводження з мисливською вогнепальною зброєю є тверде знання та чітке виконання правил її експлуатації, сувора дисципліна громадян, у тому числі – і на полюванні.

При поводженні зі зброєю забороняється:

– направляти зброю на людину або домашніх тварин;

– передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши;

– стріляти без необхідності.

Категорично забороняється перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої! Особи у нетверезому стані до полювання не допускаються. Мисливець із рушницею у будь-якому ступені сп’яніння небезпечний для оточуючих та самого себе!

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили проведення мисливства без відповідного інструктажу і дозволили участь у полюванні особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому Законом порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
громада Показати IP 23 Липня 2015 19:14
полювання це добре, а чому про начальника мовчат
Анатоль_ до громада Показати IP 7 Серпня 2015 18:42
Люблю ходити на полювання, бо пані Наталко Семенівно робить з качок смачну кулешу
громаді до громада Показати IP 8 Серпня 2015 19:40
а шо ти хоч про начальника шо тобі сказати? чого пішов? хто призначений, да? тоесть все розказати, розкласти пополочкам щоб ти догнав чи догнала, да? от народ, да їм почесати я...я
лісник Показати IP 23 Липня 2015 19:18
чого писати василя звільнили, сьогодня траур на волині.......
Анонім Показати IP 23 Липня 2015 19:30
для любомльських "крутих" (колишніх ментовських керовніків , митницьких рішал і т.д.) полювання можливе цілий рік, таке враження,що ніхто ніколи їх не покарає( хоча б відправили на передову цих любителів постріляти, але чомусь повістки крутеликам не несуть)
ворог до Анонім Показати IP 29 Серпня 2015 11:09
коментар було видалено
*** Показати IP 24 Липня 2015 08:15
Сезон полювання на Волині, як зрештою і по всій Україні, відкрився ще в лютому 2014 року, але сезон полювання на людей. З того часу він так і не закривався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus