USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Колишній спецназівець зізнався у вбивствах опонентів Лукашенка, – ЗМІ

16 Грудня 2019 19:43
Юрій Гаравський, колишній боєць білоруського СОБРа, розповів в ексклюзивному інтерв’ю DW, як були викрадені та вбиті опозиційні політики, які вимагали відставки президента Олександра Лукашенка 20 років тому.

Навесні і восени 1999 року в Мінську зникли ексочільник МВС Юрій Захаренко, ексвіцеспікер Врховної Ради Білорусі Віктор Гончар та підприємець Анатолій Красовський, який підтримував опозицію. Гаравський стверджує, що їх викрали й убили бійці спеціального загону швидкого реагування внутрішніх військ МВС Білорусі. Серед учасників убивств був і сам Юрій Гаравський.

Горавський розповів, що може вказати місця їх поховань на карті.

За його словами, наказ про затримання бійцям віддавав засновник СОБРа підполковник Дмитро Павличенко. Він же, як заявляє, Гаравський, і застрелив політиків та бізнесмена. Колишній СОБРовець впевнений, що про ці вбивства знали високопосадовці Білорусі – тодішній керівник МВС Юрій Сиваков та секретар Ради безпеки Віктор Шейман. Гаравський вважає, що в курсі був і президент Лукашенко, проте стверджувати це не береться. «Усі накази віддавалися в усній формі. Жодних письмових підтверджень, відеозаписів, протоколів нема, нічого такого», – каже він.
Зізнання Гаравського відповідають висновкам спеціального доповідача Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Хрістоса Пургурідеса, який у 2004 році розслідував зникнення опозиціонерів. СОБР він називає "ескадроном смерті на чолі з Павличенком

Як повідомляє видання, зараз 41-річний Горавський перебуває в альпійському регіоні в одній з німецькомовних країн, яку не називають з міркувань безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
25 Показати IP 17 Грудня 2019 00:18
завдяки бацькі Білорусь ще не перетворилася на колонію США, як Україна
Євробидло Показати IP 17 Грудня 2019 09:49
Оце все чим Європа може допомогти - висадити в сквері дерева і раз в рік проводити поминальну акцію.
ВВ Показати IP 17 Грудня 2019 10:03
Ти хоч одного американця бачив? Яка колонія, що ти мелиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus