USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Команда з Луцька поїде на міжнародні авторалі

17 Травня 2012 16:44
Команда з Волині візьме участь у двох міжнародних авторалі для людей з обмеженими можливостями на автомобілях з ручним керуванням, які відбудуться цьогоріч у Києві і Чернівцях.
Позмагатися у цих гонках неповносправні спортсмени зможуть завдяки благодійному фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який надав фінансову допомогу.
Зі слів пілота автомобіля Валентина Шабуніна, підготовка машини до змагань потребує грошей, а власними силами неповносправні спортсмени із цим впоратися не можуть. Тому і потребують допомоги благодійників. Гонщики звернулися до благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» за допомогою для підготовки команди до авторалі. За словами пілота, у фонді відразу відгукнулися на прохання про допомогу і виділили 5 тисяч гривень фінансової підтримки.
Директор благодійного фонду «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко зізналася: у фонді щиро радіють, коли можуть хоч трішки допомогти. Вона побажала спортсменам достойно виступити у змаганнях. «Ваша участь – це вже перемога для нас всіх. Дякую вам за вашу життєву позицію», – додала Ніна Тарасенко. Вона зауважила, що благодійний фонд Ігоря Палиці обов’язково підтримуватиме спортсменів і надалі.
Члени луцької команди з авторалі – пілот авто Валентин Шабунін та штурман Михайло Новосад – подякували за таку потрібну допомогу засновнику благодійного фонду Ігорю Палиці.
Валентин Шабунін розповів, що їхня команда бере участь у змаганнях утретє. Раніше вони два роки поспіль змагалися на автомобілі ЗАЗ із ручним керуванням.
Цьогоріч команда долатиме маршрут гонок на автомобілі Škoda Fabia. У 2010-му на міжнародному любительському авторалі «Буковинські Карпати» для людей із обмеженими можливостями на автомобілях з ручним керуванням у Чернівцях команда чудово себе зарекомендувала. У змаганнях, в яких брали участь 25 екіпажів, волинські спортсмени вибороли срібло. А торік їх нагородили призом «За волю до перемоги».
Валентин Шабунін розповів трішки і про формат змагань. Зокрема, він повідомив, що загальна дистанція маршруту авторалі «Буковинських Карпат» становить більше 300 кілометрів. «У них беруть участь команди з Німеччини, Польщі, Білорусі, Молдови і всіх регіонів України», - додав він.
Участь у міжнародному авторалі «Каштани Київщини», що розпочнеться 25 травня у столиці, луцький екіпаж візьме вперше.
Зі слів Ніни Тарасенко, засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця визначив одним із спрямувань діяльності фонду саме пропаганду та популяризацію здорового способу життя. Так, фонд завжди допомагає людям, які прагнуть займатися спортом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus