USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Компанія Порошенка торгує страховими полісами через відділення держбанків

27 Лютого 2019 07:00
Страхова компанія «КРАЇНА», підконтрольна Петру Порошенку, оновила на своєму сайті список банків-партнерів, в яких можна купити поліси страхування цієї компанії.

Це сталося відразу публікації про те, що директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) Костянтин Ворушилін порушив закон «Про систему гарантування» і не може бути главою Фонду, повідомляє dubinsky.pro.

Справа в тому, що Ворушилін є власником 4,98% акцій СК «КРАЇНА», яка мала партнерські відносини з «Фортуна-банком». Банк був визнаний неплатоспроможним ще в січні 2017 року і перейшов під управління Фонду гарантування вкладів.

Згідно із законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» «член виконавчої дирекції Фонду не може бути керівником, учасником або пов’язаною особою банку або будь-якого іншого юридичної особи, з яким Фонд або банк, який виводиться Фондом з ринку, має договірні відносини» (ст. 11).

Ворушилін не міг бути главою Фонду, будучи акціонером СК «КРАЇНА», так як вона мала договірні відносини з «Фортуна-банком».

На даний момент зі списку банків-партнерів СК «КРАЇНА» зникли «Фортуна-банк», а також «Укрсоцбанк» і «Укрсиббанк». Додався державний «ПриватБанк».

Всього в СК «КРАЇНА» вісім банків-партнерів: «Акордбанк» (підконтрольний чоловікові міністра фінансів Оксани Маркарової), банк «Восток» (контролюється Володимиром Костельманом, «Фоззі Груп»), «Міжнародний інвестиційний банк» (підконтрольний Петру Порошенку), «Місто Банк» (97,18% акцій належить нардепу, бізнес-партнеру Дмитра Фірташа, Івану Фурсіну), «Правекс-Банк» (належить італійській групі Intesa Sanpaolo) і три держбанки - «Ощадбанк», «Укргазбанк» і «ПриватБанк».

Для страхової компанії мати партнером великий банк дуже вигідно. Тим більше такий як «ПриватБанк» з найбільшою кількістю клієнтів в країні. СК «КРАЇНА» продає через «ПриватБанк», зокрема, поліси ОСАГО, медичні страховки й інші поліси.

Наприклад, застрахувати здоров’я через «ПриватБанк» можна тільки в трьох компаніях-партнерах СК «УНІКА», СК «ВУСО» і СК «Країна».

Показово, що СК «КРАЇНА» не була партнером «ПриватБанку» поки він був приватним і належав Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. Акредитацію в «Приваті» ця СК отримала 6 червня 2017 року. Націоналізований «ПриватБанк» був у грудні 2016 року.

Основні акціонери СК «КРАЇНА»: президент Петро Порошенко, нардеп БПП Ігор Кононенко, перший заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський і директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus