USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Копія ікони Холмської Божої Матері міститиме частинку оригіналу

17 Вересня 2009 16:02
 Традиційне щорічне паломництво до Холмської чудотворної ікони Богоматері, оригінал якої перебуває у Музеї волинської ікони Луцька,  пройде у Луцьку 21 вересня, у день Різдва Пресвятої Богородиці. Під час цього дійства у музеї освятять копію ікони. Ця копія виготовлена поліграфічним способом спеціально для майбутнього храму, який має споруджуватися у сквері навпроти луцької Гімназії № 4. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Як пише офіційний сайт Волинської єпарїі УПЦ КП, після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці, приблизно о 12.30, хресний хід рушить до музею, де буде освячено копію холмського образа. Біля ікони священики відслужать акафіст, а всі присутні зможуть прикластися до чудотворної святині.
 
Після відправи хресний хід із копією образа вирушить до каплиці на честь цієї ікони, що в парку перед Гімназією № 4.
 
Як розповів «Волинським Новинам» прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Віталій Собко, під час освячення копії ікони реставратор музею Анатолій Квасюк вмонтує в копію частинку оригіналу. «В такий спосіб ми символічно посилюємо спадковість оригіналу й копії Образу. Ми цим  даємо знати, що копія не просто освячена біля оригіналу, а й містить в собі частинку його. Це буде зроблено в такий самий спосіб, коли в ікони когось зі святих вмонтовують капсулу з частинкою мощей цього святого. Тільки у нашому випадку це не мощі, а чудотворний образ Богоматері», – сказав протоієрей Віталій
Собко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus