USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковельські веслувальники везуть з Дніпра повний комплект нагород

18 Червня 2016 14:11
Фінішував Чемпіонат України серед юніорів 1998-1999 років народження та молоді до 23 років, який проходив 14-17 червня у Дніпрі й став відбірковим для участі в чемпіонатах Європи та світу в цих вікових категоріях. Всього в змаганнях виступили 399 спортсменів зі всіх куточків України.

Про це повідомили у прес-службі Ковельської міської федерації каное.

5 спортсменів з Ковеля вибороли право захищати честь нашої держави на чемпіонаті світу (Білоруь, Мінськ) та на чемпіонаті Європи (Болгарія, Пловдив) у склад збірної команди України, а це Вандюк Юрій, Рибачок Андрій, Остапчук Назар, Антон Кисіль та Богдан Чабан.

Загалом на чемпіонаті вихованці ковельського веслування здобули – 10 золотих нагород, 7 – срібних та 4 бронзові.

У змаганнях каное-четвірок в категорії молодь до 23 років на дистанції 1000 метрів беззаперечну перемогу отримав екіпаж у складі трьох ковельських спортсменів Юрія Вандюка - Андрія Рибачка - Віктора Свиридюка та южненського Ельнура Ахадова з результатом 3.21.20.

Юний ковельчанин Сергій Семенюк у складі збірної каное-четвірки став бронзовим призером чемпіонату.

Серед юніорів на дистанції 1000 метрів у каное-четвірці Микола Яцюк - Павло Семенюк - Олександр Гушинець та Савчин (Ів.-Франківськ) поступилися лише переможцям, таким чином ставши срібними призерами чемпіонату.

На дистанціях 1000 метрів та 500 метрів серед молоді до 23 років в каное-одиночці лідером гонок став наш досвідчений Юрій Вандюк, а Віктор Свиридюк, вихованець тренера В.Троцюка, на 1000 метрів прийшов на фініш третім.

В каное-двійці дует Юрій Вандюк-Андрій Рибачок показали найкращий результат – І місце чемпіонату, а Сергій Семенюк в екіпажі з Володимиром Бородульком (Львів) став ІV серед своїх суперників.

Серед юніорів в каное-двійці на 1000-вій дистанції –

Антон Кисіль з Дмитром Кряжем вибороли золото чемпіонату. Зразу за ними фінішував дует Назар Остапчук - Богдан Козлов( з Хмельницька) - ІІ місце, також хлопці показали кращий результат на дистанції 200 метрів - І місце та 500 метрів - І місце.

Богдан Чабан з Бориславом Бизу тричі піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу, за результатом заїздів на дистанціях 200 та 500 метрів в каное-двійці та в складі збірної каное-четвірки на дистанції 500 метрів.

До слова, 24-26 червня цього року Юрій Вандюк та Андрій Рибачок (С-2) їдуть захищати честь Волині та України на чемпіонат Європи серед дорослих, який відбудеться в Москві.

Побажаємо, як і досвідченим веслувальникам, так і тим хто тільки робить перші кроки у спорті, здоров’я та успіху! Та маємо надію, що ще не раз замайорить синь-жовте знамено на чемпіонатах Європи та Світу завдяки нашим ковельським веслувальникам!

Гідний виступ спортсменів – це результат багаторічної праці тренерів. Щира подяка заслуженим тренерам України Василю Прохоруку та Федору Семенюку та тренерам-викладачам Володимиру Троцюку, Ларисі Гурській і Світлані Проніній за підготовку спортсменів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus