USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Крадене в Україні зерно окупанти вантажать на судна у Криму: супутникові знімки

24 Травня 2022 10:14
Судячи з нових супутникових фотографій кримського порту Севастополь, розкрадання українського зерна Росією, яка розв’язала загарбницьку війну проти України, триває.

Як передає ТСН, про це повідомляє CNN, публікуючи фото від Maxar Technologies, датовані 19 і 21 травня.

На опублікованих знімках видно два вантажні кораблі, які ходять під російським прапором – «Матрос Позинич» і «Матрос Кошка». Вони пришвартовані в порту Севастополя, де їх вантажать зерном, яке сиплеться зі стрічки у відкритий трюм.

За даними сайту відстеження суден MarineTraffic.com, обидва кораблі покинули порт: «Матрос Позинич» пливе Егейським морем в напрямку до Бейрута, а «Матрос Кошка» все ще перебуває в Чорному морі.

Видання зауважує, що важко сказати напевно, чи судно на фото завантажується вкраденим українським зерном. Але анексований Росією Крим сам виробляє мало зерна, на відміну від багатих на сільськогосподарське виробництво українських регіонів Херсонської та Запорізької областей, частина яких перебуває під російською окупацією.

На початку травня судно «Матрос Позинич» уже здійснило подібну місію, завантаживши зерно та відпливши із Чорного моря в Середземне. Спочатку російський корабель прямував до Єгипту зі своїм вантажем, але після попередження українських офіційних осіб його повернули з Олександрії. Судну також було заборонено в’їзд до Бейрута, врешті-решт йому вдалося пришвартуватися в Сирії, де Росія роками підтримує режим Башара Асада.

Як ми писали, російські окупанти заблокували в українських портах 90 млн тонн зернових, що в майбутньому загрожує світу продовольчою кризою. З чотирьох тимчасово окупованих українських областей росіяни вивезли приблизно 400 тисяч тонн зернових – третину всіх запасів в регіонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus