USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

КС визнав неконституційним проведення референдуму в Криму

14 Березня 2014 18:23
Конституційний Суд України визнав постанову Верховної Ради Автономної республіки Крим "Про проведення загальнокримського референдуму" від 6 березня неконституційною. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як йдеться у повідомленні, таке рішення КС ухвалив та офіційно оприлюднив у четвер.

Приводом для розгляду стали конституційні подання виконувача обов'язків президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова та уповноваженого парламенту з прав людини Валерії Лутковської.

Згідно з рішенням КС, постанову ВР Криму визнано неконституційним. Воно втрачає чинність з дня ухвалення даного рішення КС.

Крім того, діяльність комісії АР Крим з проведення загальнокримського референдуму, а також територіальних та дільничних комісій, має бути припинена.

Конституційний суд зобов'язав Раду міністрів АР Крим припинити фінансування заходів з проведення референдуму, а також забезпечити знищення бюлетенів та агітаційних матеріалів.

Рішення КС є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

Турчинов у своєму поданні зазначав, що положення цієї постанови порушують конституційні принципи реалізації державного суверенітету України, основи конституційного ладу, територіальної організації і здійснення державної влади. Крім того, вони не відповідають ряду положень Конституцій України і АРК, а також закону "Про Верховній Раді Автономної Республіки Крим".

Як відомо, 6 березня Верховна Рада АР Крим проголосувала за призначення референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації на 16 березня.

У Києві заявили, що таке рішення є неконституційним та погрожують розпустити Раду Криму.

У ЄС та США заявили, що не збираються визнавати результати цього референдуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Lex Показати IP 14 Березня 2014 18:43
Простите, какой такой суд? :D
суддя Показати IP 14 Березня 2014 19:11
Призначили "своїх" суддів і хочуть, щоб були правоправні рішення?:) Точна копія 2005-го року!!!:)
Аня Показати IP 14 Березня 2014 19:34
Чихать мы хотели на ваш суд и вашего незаконного ио президента.Мы так как вы живете жить не хотим и не будем!А вы дорогие западняки дальше розваливайте Украину,лижите одно место евросоюзу и клянчите как нищие подачки у всего мира.Мы без вас проживем,а вот куда вы поедете отдыхать(если вообще поедете) в этом году я даже не знаю:-)Со временем и вся восточная Украина от вас отделится и тогда вам милые западняки будет вообще. ..........:-)
Анонім до Аня Показати IP 14 Березня 2014 23:40
Це не ми, куди поїдим відпочивати, це до вас хто приїде?
А! до Аня Показати IP 15 Березня 2014 08:02
Не треба звинувачувати весь захід, тут багато противників євроінтеграції, багато невизнають діючої влади. просто з ними ніхто не хоче мати справу, я теж проти цих майданівців, кажуть наглість друге щастя, але короткочасне.
Анонім Показати IP 15 Березня 2014 02:22
Незаконний суд прийняв рішення за вимогою незаконного во президента відносно незаконного референдуму який провдить незаконний уряд. А хто що курить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus