USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Курс долара впав до мінімуму 2018 року

23 Листопада 2020 21:01
Долар упав до мінімуму за два з половиною роки по відношенню до десяти світових валют. Причиною падіння курсу американської валюти стала поява ефективної вакцини від коронавірусу. Перспектива масового застосування вакцин охолодила інтерес інвесторів до головної світової резервної валюти, пише Кореспондент з посиланням на Bloomberg.

Агентство Dollar Spot Index, що стежить за рухом долара та інших світових валют, зафіксувало падіння американської валюти на 0,2 відсотка, до рівня квітня 2018 року. Це сталося після того, як влада США поінформувала, що в країні вакцинація планує початися через три тижні.

Прибутковість десятирічних казначейських облігацій зросла на три базисних пункти, до 0,86%.

На цьому тлі в понеділок, 23 листопада, піднялися в ціні фунт і норвезька крона по відношенню до американської валюти.

«Новини про вакцини підтримують точку зору про швидке відновлення світової економіки, тому долар втрачає свою привабливість, оскільки є головним активом на випадок пошуку притулку. Це сприятливе тло для ризикових активів, але негативне для долара США», – заявив валютний стратег у National Australia Bank Ltd. Родріго Катріл.

Він додав, що долар, як правило, виграє в періоди підвищеної невизначеності. А вакцинація може сприяти відновленню глобального економічного зростання і надати імпульс зростанню акцій та інших більш ризикових інвестицій.

Раніше аналітики Citigroup вже напророкували курсу долара обвалення на 20 відсотків у 2021 році, якщо вакцини проти коронавірусу отримають широке поширення і допоможуть оживити світову торгівлю і економічне зростання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus