USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Китай за місяць продав майже чотири мільярди масок

5 Квітня 2020 21:28
Із початку березня Китай продав за кордон майже чотири мільярди захисних масок.

Про це заявив представник китайської митниці Цзінь Хай, повідомляє Укрінформ.

Ці дані були оприлюднені Пекіном на тлі звинувачень з боку окремих країн щодо низької якості медичного обладнання і матеріалів, які постачаються на експорт.

За даними китайської митниці, з 1 березня Китай експортував 3,86 мільярда масок, 37,5 мільйонів одиниць захисного одягу, 16 тисяч апаратів штучної вентиляції легень і 2,84 мільйона тестових наборів для виявлення COVID-19. Замовлення були зроблені більш ніж 50-ма країнами світу. Вартість експортованого обладнання оцінюється в 1,4 мільярда доларів США.

Водночас з боку деяких країн, зокрема Нідерландів, Філіппін, Хорватії, Туреччини та Іспанії, на адресу Китаю лунали закиди, що Пекін постачає неякісне або несправне медичне обладнання.

Минулого тижня нідерландський уряд через невідповідність стандартам якості відкликав 600 тисяч масок із китайської партії в 1,3 мільйона. Схожа ситуація трапилася і в Іспанії, де відмовилися приймати тисячі наборів експрес-тестів, виготовлених у Китаї, через підозри в їхній ненадійності.

Китай у відповідь стверджує, що повідомлення ЗМІ не відображають повної картини. У Пекіні пояснюють, що багато проблем виникає через різні стандарти якості й різні підходи до використання тих чи інших медичних засобів у Китаї та інших країнах.

У Пекіні запевнили, що вже вжили заходів для уникнення таких ситуацій у майбутньому. Так, цього тижня в Китаї посилили вимоги щодо якості медичного обладнання, що виробляється на експорт. Відтепер ця продукція має відповідати як внутрішнім стандартам ліцензування, так і стандартам країн призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Квітня 2020 22:06
а в нашій Україні коли налагодиться виробництво масок??? Чи далі будуть дупу чухати та паніку розводити?
121 до Анонім Показати IP 5 Квітня 2020 22:28
В нашій країні їх вистачає. Заїдьте в епіцентр там пачками та ящиками можете придбати. Ринкова економіка, всі хочуть хапанути. В цивілізованій країні їх би роздавали як передвиборчі газети!
Петро до Анонім Показати IP 5 Квітня 2020 23:09
В нашій країні кожен день виготовляють 500 тисяч масок. В аптеках їх нема, зате вдосталь в бариг і за кордоном, не дивлячись на заборону. Ще більше: під час оголошеного карантину саме держава має видавати засоби захисту населенню безкоштовно!
456 Показати IP 6 Квітня 2020 08:46
Хто бачив відомості про розподіл китайської допомоги по областях? Чи вже потрохи за кордон вона просочується? А могли б і самі виробляти і продавати, просто легше перепродувати чуже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus