USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Китай забирає усіх своїх панд із зоопарків США. Це така форма дипломатії

28 Вересня 2023 23:38
Китай збирається найближчим часом повернути всіх своїх панд, які живуть у зоопарках у США.

Про це пише Бабель з посиланням на Bloomberg.

Три панди з Національного зоопарку Вашингтону мають повернутися до Китаю до грудня, а із зоопарків Атланти, Сан-Дієго і Мемфісу або вже поїхали до КНР, або зроблять це до кінця наступного року.

Пекін давно використовує «дипломатію панд», щоб заслужити прихильність, винагородити друзів і покарати недругів. США втрачають китайських панд саме тоді, коли відносини між США та Китаєм досягли історичного мінімуму.

Сполучені Штати отримали перших панд після того, як президент Річард Ніксон нормалізував відносини з КНР у 1972 році. Дослідження 2013 року виявило кореляцію між урановими угодами й тимчасовою передачею панд Канаді та Франції. У 2018 році Китай позичив Фінляндії панд на честь сторіччя незалежності країни.

Однак є і неполітичні причини, чому панди зараз можуть повернутися додому. Одне з пояснень — усі панди, які покидають американські зоопарки, досягають того віку, коли все одно мали повернуться в Китай. Повернення деяких панд відкладали через пандемію COVID-19.

Оскільки панди вже не вважаються видом, що перебуває під загрозою зникнення, Китай будує власну мережу національних парків і, ймовірно, не має потреби відправляти їх за кордон для збереження і розведення.

Китай вважає панд національним надбанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радувець Ларіса Показати IP 29 Вересня 2023 08:52
Панди керуватимуть китаєм чи їх в рашку у відрядження?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus