USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Київська компанія хоче стягнути 1,2 млн з «Волиньвугілля», хоча неякісно виконала роботи

6 Травня 2020 17:12
Київська фірма «ІК Енергозберігаючі технології 2010» хоче відсудити в державного підприємства «Волиньвугілля» близько 1 мільйона 200 тисяч гривень за роботи по гідродинамічному очищенні батарей на шахті «Бужанська». Хоча, як стверджують працівники «Волиньвугілля», договір на роботи укладало старе керівництво, а сума за неякісно виконані роботи значно завищена, тож підприємство планує звертатися до правоохоронних органів та судитися з київською фірмою.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що київське товариство з обмеженою відповідальністю «ІК Енергозберігаючі технології 2010» хоче стягнути з державного підприємства «Волиньвугілля» 171 тисячу гривень. Проте до редакції звернулися працівники «Волиньвугілля», які повідомили, що з підприємства хочуть стягнути значно більшу суму.

Зокрема, є шість позовів по договорах, укладених між «Волиньвугілля» та «ІК Енергозберігаючі технології 2010». Сума кожного з них орієнтовно складає 200 тисяч гривень.

Зі слів працівників підприємства, після того, як на «Волиньвугілля» приїхав представник київської фірми, на сайті Prozorro у вересні минулого року оголосили тендер на гідродинамічне очищення батерей на ВП «шахта Бужанська». Київська компанія виконала роботи на суму 1 мільйон 200 тисяч гривень, однак колишній директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк та екскерівник ВП «шахта Бужанська» ДП «Волиньвугілля» Анатолій Фролов, які підписували договір на виконання робіт, нині не працюють.
Тож представник київської компанії звернувся до нинішнього т.в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа з вимогою підписати акти виконаних робіт. Втім керівник «Волиньвугілля» звернув увагу на те, що було шість договорів, кожен з яких на орієнтовну суму 199 тисяч гривень, аби не перевищувати 200 тисяч гривень. Відтак керівник «Волиньвугілля» ці акти не підписав, підозрюючи корупцію, адже там не було такої кількості батарей, щоб виконати роботи на таку велику суму. До того ж, за ці кошти можна було б закупити нові батареї.

Наразі «Волиньвугілля» планує судитися та звертатися в правоохоронні органи для утворення комісії, адже попри виконані роботи, батареї не стали гріти краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Небайдужий Показати IP 6 Травня 2020 19:09
Ліля фролю не нагріла, тому фроля нагрів всіх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus