USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лапін просуває законопроекти, які обмежують права українців?

4 Лютого 2015 19:00
Пропонований народним депутатом від Луцька Ігорем Лапіним законопроект про певні зміни до законодавчих актів насправді спрямований на обмеження прав українців. Про це у своєму Фейсбуці пише Олег Саймон.

Про роботу так званих «народних» депутатів України ... – розпочинає він свій пост.

«Черговий лобістський законопроект від так званої «дуже проєвропейської та неймовірно демократичної Верховної Ради України» спрямований, першою чергою, на обмеження конституційного права громадянина України, а саме:

- (Стаття 59: Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є ВІЛЬНИМ у виборі захисника своїх прав)».

Тут, наголошує автор, йдеться про саме вільний вибір свого захисника в адміністративному, цивільному та господарському процесах.

«У редакції законопроекту № 1866 від народного депутата (адвоката) Ігоря Лапіна, члена політичного проекту «Народний Фронт» Арсенія Яценюка, пропонується заборонити на законодавчому рівні захищати свої інтереси громадянам України в адміністративному, цивільному, господарському та виконавчому провадженнях із залученням фахівців у галузі права - юристів, правозахисників, фізичних осіб підприємців, які надають юридичні послуги», - продовжує він.

Закон, з його слів, вимагатиме звертатися виключно до адвоката, а це означає однозначне подорожчання вартості юридичних послуг з двох причин

- адвокати по своїй суті дорожчі;
- їх кількість а іноді і «якість» залишають бажати кращого;

«Природно, «жорстке лобі» адвокатів в парламенті прикривається турботою про поповнення бюджету, так як на думку авторів цього законопроекту, цитата – «не можна бути трохи вагітним, або трохи злодієм». Тобто, на думку розробників так званого «демократичного шедевру», виявляється, в Україні злодії - це юристи та правозахисники, які надають юридичні послуги безправному і малозабезпеченому населенню України в кілька разів дешевше в деяких випадках і в десятки разів дешевше, ніж це б зробили адвокати», - наголошує Саймон.

Він додає: фактично цим законопроектом автори вирішили ліквідувати право громадянина на вільний вибір свого захисника в адміністративному, цивільному, господарському та виконавчому провадженнях, а відповідно і право на вибір фахівця в галузі права, вартість якого буде влаштовувати громадянина, який потребує юридичного захисту, але не має можливості найняти адвоката.

Після прийняття цього Закону сотні тисяч юристів-правозахисників, які отримали платну освіту і оплачують своє навчання по 1000 доларів за навчальний рік, залишаться безробітними, - переконує автор.

А громадянам, з його слів, доведеться звертатися до адвокатів за значно більші гонорари з метою захистити свої права в адміністративному, цивільному, господарському та виконавчому провадженнях.

Автор зауважує: тим, у кого на оплату адвоката не буде відповідної суми, держава на відміну від кримінального процесу, безкоштовного адвоката не надасть, а це означає, що велика частина громадян України залишаться один на один, по-перше з виконавчою службою та податковою міліцією, по-друге, один на один із шахраями, аферистами, працівниками державних і муніципальних органів влади, заможними громадянами-«рейдерами», які захопили шматок земельної ділянки або нерухомість у менш забезпеченого громадянина або від наслідків невиконання черговим мерзотником умови договору.

Депутат Ігор Лапін, який від свого імені і зареєстрував законопроект №1866 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо забезпечення реалізації права фізичних та юридичних осіб на професійний захист та представництво їх інтересів у судах та інших державних органах» пояснив свою позицію наступними аргументами:

- Фахівець у галузі права не пов'язаний з клієнтом Правилами етики і не може бути притягнутий до відповідальності за їх порушення, може поширювати інформацію отриману від довірителя після закінчення договірних відносин з клієнтом.

Але виникають питання, додає Саймон:

- А хіба не адвокати в Україні є «фахівцями» в області передачі хабара слідчому, прокурору чи судді?
- А хіба не адвокати продають інформацію свого клієнта іншій стороні?
- А хіба не адвокатів в Україні можна перекупити за допомогою «мертвих американських президентів». Питання - тільки в кількості, - резюмує він.

Для довідки, насамкінець додає Саймон, раніше депутат Ігор Лапін зареєстрував законопроект змін до «Закону про адвокатуру», де передбачена виняткова монополія адвокатів на право представництва громадян у всіх судових інстанціях.

Ось так, «народні обранці», турбуються про те, щоб вартість життя простого громадянина була все дорожчою і дорожчою, а той, хто не зможе оплачувати адвоката, може забути про свої права або починати вчити юридичну науку для того, щоб захистити себе – закінчує своє повідомлення Олег Саймон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Владлен Показати IP 4 Лютого 2015 19:22
Правильно каже Лапін. Як зуб болить то всі йдуть до стоматолога, як апендицит - до хірурга. Чомусь до ветеринара не спішать звертатись. А в юриспруденції спочатку будуть ходити по шарлатанах, а як влетять - до адвоката. То що він поганого хоче зробити??? Зараз після юрфаку стільки "спеців", що ні за що не відповідають, що "мама караул". Після них тільки розгрібай.
М до Владлен Показати IP 4 Лютого 2015 19:29
Судячи по риториці, то ти один тільки і "спец", який відповідає критерію не "мама караул".
Аполінарій до Владлен Показати IP 4 Лютого 2015 20:36
Твое щастя, що ти не звертався до цього решалокідалово-лапіна і він не кинув тебе га гроші. Ну а на рахунок лапіного законопроекта, то це початок відробляння бабла , вложенного в вибори цього 'вояки'.
Олесь до Аполінарій Показати IP 5 Лютого 2015 10:57
От і вибрали. гуся-лапчатого. Гамі. Два "брата-акробата"
лучанин до Владлен Показати IP 4 Лютого 2015 20:49
ага.. недай Бог ходити до такого мудила як Ляпін.. і оббере як липку.. та щей запропонує сісти.. на рік до амністії ( а в результаті на 15 років ..) .. і як таке лайно у ВР попало.. ?
Мутний до Владлен Показати IP 4 Лютого 2015 22:02
Підтримую Вас на всі 100%.
Фредерік до Владлен Показати IP 5 Лютого 2015 00:58
Ти або дурний або наївний! Маєш пару десятків тисяч гривень, а то й зелених шоб тебе захищав адвокат? невже не видно корупційної складової від нової-старої політичної еліти?
123 до Владлен Показати IP 6 Лютого 2015 12:44
Питання в грошах, щоб на сьогодні стати адвокатом треба купу грошей, а звичайний, але здібний юрист не може здобути статусу адвоката не маючи кругленької суми, а от такі як лапін - горе адвокат, маючи гроші роблять собі корочки адвокатів, зато самі повне дно...
виборець Показати IP 4 Лютого 2015 19:53
Зібрати підписи про недовіру і геть з ВР!!!
Анонім до виборець Показати IP 4 Лютого 2015 22:05
хіба є такий закон?
громада до Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 22:24
Є!!! Ось лише маленький витяг: " Питання про відкликання народного депутата України може бути порушено на зборах виборців округу, від якого обрано депутата, за умови, що в них бере участь не менш як 300 виборців. Збори можуть проводитись за місцем проживання виборців або на підприємствах, в установах, організаціях у межах виборчого округу." А далі Гугл у підмогу і найдете весь Закон!!!
виборцю Показати IP 4 Лютого 2015 20:05
Це точно. Знань немає, освіти немає і ще щось з головою. Мабуть треба відкликати через незадовільний стан здоров'я.
Адвокат Показати IP 4 Лютого 2015 20:25
Відверто лоббістський законопроект. Лапін заробляє гроші. Недаремно в колі друзів він заявляв, що в рік у ВР має заробити 500 000 американських гривень.
Васька до Адвокат Показати IP 4 Лютого 2015 20:31
все одно Лапіну навіть з таким виторгом прийшлося б заробляти декілька років, щоб відбити вложені в нього гроші. А так з бурштином швидше буде
Не адвокат до Адвокат Показати IP 4 Лютого 2015 21:55
Адвокат такого не напише
Не адвокат до Адвокат Показати IP 4 Лютого 2015 21:55
коментар було видалено
вобля Показати IP 4 Лютого 2015 20:33
А хто цей Саймон?
южан Показати IP 4 Лютого 2015 20:35
А ви почитайте, що я на своєму фейсбуці пишу. Знаєте про кого. Про губєрнатора одного южного.
Pro Показати IP 4 Лютого 2015 20:43
Волинські новини крім гімна за Лапіна нічого не напишуть, бо так хазяїн Палиця каже. Ігор молодець, так тримати, закон правильний.
Олег Показати IP 4 Лютого 2015 20:43
В декларації про доходи за 2013 рік ще тоді кандидат в депутати Лапін зазначив, що заробив займаючись адвокатською діяльністю за 2013 рік аж 1300 грн. (декларацію можна знайти в Інтернет). Це як можна прожити цілий рік за 1300 грн? Тепер це ЧМО хоче сказати, що люди мають звертатись по юридичну допомогу то таких лопухів які він? Народ сам лоханувся коли за ного голосував, тепер сам і плоди пожинатиме. З поміж всіх кандидатів вибрали самого йоб...го.
громада до Олег Показати IP 4 Лютого 2015 22:27
От пройдохи і брехуни і попроходили, а хто ж голосував...?!:)
Всім Показати IP 4 Лютого 2015 20:50
Народ голосував не за Лапіна, а за його камуфляж. В цьому наша велика біда
Васька до Всім Показати IP 4 Лютого 2015 20:58
і його окуляри. Хведчак з Самооборони і в нічний час доби не знімає. В них імідж. Люди лохи. Вибрали ще одного Ющенка
Colonel до Васька Показати IP 4 Лютого 2015 22:35
Калібр не той...
За справедливість Показати IP 4 Лютого 2015 20:59
Думати треба
За справедливість Показати IP 4 Лютого 2015 21:00
Народ за гречку і Мартиняка, і Єремеєва, І Івахіва вибрав. Їште тепер
Вацык Показати IP 4 Лютого 2015 21:02
Маемо, що маемо !
Лапін Показати IP 4 Лютого 2015 21:05
Тихо холопи!!Я тепереча не просто клоун а великодержавницький скоморох й мені привілеї положено!!
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2015 21:16
Як цей "адвокат" Ляпін міг написати законопроект???Він не правозахисник, а решало. Йому навідь на суді з Рицком не по зубам було тягатись, пришлось найняти адвокатів з Києва. А тут - цілий законопроект???!!!. Невже за два місяці порозумнішав??? Не смішіть!!!
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 21:55
коментар було видалено
петро Показати IP 4 Лютого 2015 22:01
Цей народний депутат Украіни,знавець юриспруденціі,дозволив собі юридичний ляп у відношенні до Волинського театру ім.Т.Шевченка,щось пронявчав про хабарництво-ніби артисти за ролі платять і платять за влаштування на''місце''. Прочитайте на його сторінці у Facebook. Так худкерівник театру розмазав його,як гівно по стінці і колектив вимагае негайноі зустрічі з нардепом Лапіним... Вони з нього ганчірку зроблять. Ото вляпався! На коліна поставлять,як на коліна ставили під час Майдану усяку гидоту. Нещастя той Лапін і трагедія Украіни.
Вамп Показати IP 4 Лютого 2015 22:06
Кому потрібна така істерика? Тільки тим які є недолугими юристами, знають що через брак знань їм ніколи не стати адвокатами і яки бояться що невдовзі небуде з кого видурювати гроші. Яскравий приклад - Саймон. А закони Лапіна потрібні!
Соціолог до Вамп Показати IP 4 Лютого 2015 22:49
"знають що через брак знань їм ніколи не стати адвокатами"..???? чи все таки через брак коштів?! , блату і чиновницької волокити , га... вампірчику кровососе. Давайте далі, на черзі закони про заборону літераторам писати (тільки членам спілки журналістів), художникам малювати (можна тільки членам відповідного профсоюзу). Задекларований рух в цивілізований світ. А тут....ЗАПРЕТІТЬ І НЕ ПУЩАТЬ! Патаму как все недолугіє юристы окромя меня... И от такие законы срочно необходимы стране, время сложное, военное. Надо хвинансово адвокатам прощелыгам типу груника помочь.
Олег до Вамп Показати IP 4 Лютого 2015 22:54
Ти хочеш сказати що Лапін -адвокат. Подивись у його біографію. На наступний рік після заочного навчання на юрфаку став адвокатом. А як же трирічний досвід, юридичний стаж? Як взагалі допустили до складання іспитів на адвоката? Зрозуміло що батько був головою Ковельського суду, і "порішав" і старшому сину Лапіну Ігорю, і меншому сину Лапіну Олегу адвокатські корочки. А ти йди звернись до цих адвокатів за допомогою, вони тобі доможуть тільки з грошима розстатись
Ресторатор до Вамп Показати IP 4 Лютого 2015 23:03
Освіта у них однакова, юристи, вчились разом і до речі теперішні адвокати знаннями не вирізнялись( тай нічим іншим особливо, хіба що вмінням перед сесією в деканат трошки грошей від групи занести). Нехай працюють ті і інші. А от закончик би прийняти "Про заборону харчуватись в некваліфікованих кухарів", без диплому, тобто дома ( мама готує чи дружина чи сам). тільки в ресторанах! З пацанами перетерли, закон -ВО!. Пацани і скинутись готові типу на розходи
Вамп Показати IP 4 Лютого 2015 22:06
коментар було видалено
СБУ Показати IP 4 Лютого 2015 22:38
Та оставте в покої ви того Лапіна.Там потрібно всю верховну раду міняти по новому.
Олег до СБУ Показати IP 4 Лютого 2015 22:58
:) , "по новому"? Та вже з Порошенком "живем по-новому" :) ніхто не знає що далі робити...
тролям Показати IP 4 Лютого 2015 23:14
Клоуни тут зібрались і заздрісники, про законопроект забули, відробляють зарплату на Лапіну
туарег АС7776АІ Показати IP 4 Лютого 2015 23:39
Лапін - ти ч*о! побачу в місті - наб*ю морду без роздумів
Лучанка Показати IP 5 Лютого 2015 08:56
Ще отого жирного нардепа Геращенка побийте..бо те чмо мордате заявило вчора - ну звичайно, мені має бути безоплатне житло в Києві, я ж з Харкова..де я маю жити - на вулиці..чи може в палатці..о да..тоді ефективність роботи буде значно вищою..а можна подумати вона у наших нардупів і так дуже висока??...ха..не смішіть мої тапки... і Верховна Рада - це місце роботи..якого хріна, працівникам ВР надається безоплатне житло??? ота с*ка кошелєва теж в гательчику живе... якщо інженер, лікар, водій, пекар, двірник..... приїхав з іншого міста в Київ і там працевлаштувався на роботу - то значитьйому теж треба надати безкоштовне житло..не халупу на окраїні міста..а таку зі всіма супер зручностями, в центрі Києва...всі ж люди рівні, правда - нардепи??? а ні - то ми вас так порівняємо....що ви самі втічете воювати в АТО!!!!!!!!!
Григорій Іванович до Лучанка Показати IP 5 Лютого 2015 10:07
Шведським парламентарям на період каденції надається гуртожиток готельного типу поруч з парламентом. (150 -200 метрів зручно і корисно пройтися пішки)Після обрання наступних депутатів, попередні звільняють кімнати. Ну але це в Швеціїї. У нас багата , невоююча країна. Нам на злиднів рівнятись немає чого , ми і саудам скоро носа втремо! Та й депутати наші недай бог схуднуть....
Анонім Показати IP 5 Лютого 2015 22:00
:@
Бен Неладен Показати IP 6 Лютого 2015 13:43
Саша Долар - поганяло (кличка) старшого Лапіна.Відомий в Ковелі мафіозі.
Майор у відставці Показати IP 6 Лютого 2015 21:35
Вікіпедія.Наберіть запит.Ігор Лапін.Нагороджений орденом Богдана Хмельницького.
Харві Спектер Показати IP 11 Лютого 2015 14:00
Лапін не юрист, ... нехай почитає положення ст.59 Конституції та роз'яснення КСУ до цыэъ статті Цей законопроект однозначно не відповідає ст.59 Конституції По справі за конституційним зверненням (Справа Солдатова) щодо статті 59 Конституції, Конституційний суд фактично підтвердив право кожної особи вільно користуватись правовою допомогою будь-якого фахівця в галузі права (тобто особи, яка має відповідний кваліфікаційний рівень), а у захисті від обвинувачення (КПК) - допомогою адвокатів за власним вибором. Лапін підтвердив свій не професіоналізм і жагу до наживи, шляхом лобіювання таких дибільних законопроектів.
Ой Показати IP 13 Лютого 2015 16:07
У Аапки є ще більш пришелепкуватий ніж він радник - це Мітлиця чи Муклиця.
Анонім до Ой Показати IP 13 Лютого 2015 16:08
Ну вже не Аапки а краще Лапки, бо він Лапін

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus