USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Легальність вступу у вузи вже перевіряють

18 Вересня 2009 17:13
В Українському центрі оцінювання якості освіти розпочато перевірку наказів про зарахування до вузів за результатами вступної кампанії 2009 року. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Накази співставлятимуться з базою даних результатів зовнішнього оцінювання, повідомляє прес-служба УЦОЯО.
Після завершення перевірки до Міністерства освіти і науки буде направлено інформацію про вищі навчальні заклади, що зарахували студентами осіб, які не проходили зовнішнє оцінювання або подали сертифікати із результатами меншими від 124 балів.
Така перевірка проводиться з метою запобігання спробам підробки сертифікатів, а також контролю за правильністю зарахування до вищих навчальних закладів. Це повторний контрольний захід – пише Українська правда.
Перший раз перевірку сертифікатів вищі навчальні заклади проводили під час прийому документів від абітурієнтів. Для цього приймальним комісіям був наданий доступ до бази даних Українського центру. Загалом впродовж вступної кампанії надійшло понад мільйон таких запитів.
Перевірка проводиться вже другий рік. За її результатами у 2009 році МОН позбавило ліцензій ряд вищих навчальних закладів, де були виявлені порушення.
Раніше повідомлялось, що Міносвіти спільно з Міністерством охорони здоров\'я перевірить достовірність медичних довідок, які надають абітурієнтам право позаконкурсного вступу.
МОН та прокуратура також перевірять достовірність посвідчень про інвалідність, посвідчення дітей-сиріт, дітей шахтарів та чорнобильців.
Перевірка розпочалась з 10 вересня, щойно всі 881 ВНЗ надали інформацію про зарахованих до них студентів. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus