USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Легендарну світлину Ореста з «Азовсталі» розмістили на обкладинці фотокниги у США

3 Листопада 2022 21:14
У США презентували фотокнигу українських та американських фотографів, які розповідають про російсько-українську війну. На її обкладинці – вже легендарна світлина Дмитра «Ореста» Козацького з «Азова».

Як йдеться в сюжеті ТСН, допоки він перебував у полоні, знімок, зроблений під час оборони «Азовсталі», зібрав численні міжнародні нагороди.

Дмитро наразі шкодує, що зробив так мало світлин з «Азовсталі». Каже, що кадри робив у ті миті, коли й не знав, чи буде він і його побратими наступної миті живі. Тоді у катакомбах не вистачало знеболювальних, він щодня втрачав побратимів.

Фотокнига, презентована у США, маркована позначкою «Чутливий контент», у ній – людське горе без купюр: похорон, розстріляні тіла та біль на обличчях живих. Те, що намагаються видаляти соцмережі, вони зумисне показали на папері, каже видавець Майкл Едрінгтон.

«Це не війна. Один з моїх фотографів, чиї знімки у цій книзі, сказав, що це не війна. Це щоденний тероризм через те, що робиться щодо України», – сказав він.

Велику партію фотокниг вже замовило посольство України у США.

Хто такий Дмитро Козацький

Дмитро Козацький з позивним «Орест» – автор кадрів поранених українських воїнів у польовому шпиталі на заводі «Азовсталь», які облетіли весь світ.

Напередодні евакуації із заводу «Орест» шокував світ роликом, який назвав «Останній день на Азовсталі».

Раніше Козацький розповів, як створив легендарне фото з променем світла, яке стало уособленням сили духу усіх захисників Маріуполя. Він поділився, що побачив кадр під час переходу з одного бункера в інший.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus