USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікарі розповіли, як почувається 14-річний волинянин, якому рік тому пересадили серце

20 Жовтня 2022 16:37
Як почувається волинянин Максим Давидюк із села Зарудчі Камінь-Каширського району, якому рік тому пересадили серце.

Про це повідомили в Інституті серця МОЗ України.

У 2021-му в Україні була проведена перша трансплантація серця дитині. Для лікарів, пишуть в Інституті серця, це величезне досягнення, адже тепер українці незалежно від віку мають змогу отримати допомогу на найвищому медичному рівні в рідній країні, а не за кордоном.

Читайте ще: Нічим не хворів – і стався інсульт: із грудей 13-річного волинянина вийняли серце 70-річного діда

Максим вчора зі своєю мамою приїхав на плановий огляд до Києва, адже родина мешкає на Волині. Наразі все добре, жодних зауважень з боку медиків. Але ще рік тому страшний діагноз не давав жодного шансу на життя. Єдиним шансом на порятунок була трансплантація серця...

Читати ще: «Здала на органи і заробила мільйон»: родичі цькували дружину донора, серце якого пересадили 13-річному волинянину

«Сьогодні мама Максима, пані Тетяна, розповіла нам, що хлопець вже давно веде активне і насичене життя звичайного підлітка. І навіть займається спортом. А ще задумується про вибір майбутньої професії і не виключає, що стане лікарем!» – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 22 вересня у Львові Борис Тодуров та Гаврил Ковтун з командою лікарів Інституту серця МОЗ України, а також колеги з Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова (наразі Перше медичне об’єднання Львова, директор Олег Самчук), вперше в Україні провели пересадку серця дитині.

19 жовтня Максима виписали додому. Після виписки Максим періодично має навідуватись на консультацію до спеціалістів Інституту серця в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus