USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лікарі кажуть, що у масових відмовах від щеплень винні ЗМІ

22 Лютого 2011 16:19
Кількість відмовлень від профілактичних щеплень на Волині впродовж 2010 року в порівняні до 2009 року збільшилася майже в чотири рази.

Про це 22 лютого під час медичної колегії в облдержадміністрації повідомила сан епідеміолог Наталія Янко.

Якщо у 2009 році було 5017 випадків відмовлень від щеплень, то у 2010 їх кількість виросла до 18509 випадків.

У 2008 році було зареєстровано лише дві тисячі відмов від вакцин.

При цьому Янко зазначає, що альтернативи щепленням немає і це єдиний реальний спосіб вберегти від захворювань.

«На сході у наших братів по Радянському Союзу в Казахстані вже поліомієліт. Лікарі вже про це захворювання забули. Ми замість того, аби йти вперед, повертаємося до тих речей, які вже були вирішенні. Так ми дійдемо до того, що епідемія віспи буде, не дай Боже», - зазначив начальник управління здоров’я волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Чиновник каже, що велику роль в збільшені відмов відіграли мас-медіа, які спотворюють інформацію про вакцинацію.

«Ви пам’ятаєте, яка була істерія в засобах масової інформації, коли загинула дитина після щеплення. Наголошую, що «після», а не «внаслідок»…Років десять назад було значне підвищення по дифтерії в області. Тоді біля десяти дітей в Луцьку померло, в області десь до тридцяти. Ніякого шуму не було, ніякого галасу крім медичних працівників ніхто не піднімав», - коментує Ващенюк.

Окрім проблеми з основники шістьма щепленнями, які проводяться у відповідності до календаря, є проблема відсутності грошей на вакцини, які проводяться за епідемічними показами. На Волині такими є щеплення проти туляремії і кліщового енцефаліту.

«Охорона здоров’я, державна епідслужба не знайшли розуміння з даного питання. Як наслідок не щеплені в області проти туляремії понад 25 тисяч осіб і шість не щеплені проти кліщового енцефаліту в Ратнівському районі», - зазначила Янко.

Необхідне щеплення дітей до одного року проведене на 60-80%. Найменше від кашлюку, дифтерії та правця.

Найбільше вакциновано від туберкульозу – до 84% немовлят.

Однією з причин зменшення вакцинації є також неритмічні і несвоєчасні поставки вакцин.

«Забезпеченість області імунологічними препаратами коливалася в межах 40-55%, а за деякими – і того менше», - каже Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 23 Лютого 2011 00:41
Звичайно ЗМІ винні, яким заплатили виробники ліків. Люди перестали робити щеплення, зросла захворюванність в рази , і зросла продаж ліків на рівному місці.
ЗМІї Показати IP 25 Лютого 2011 18:32
Так вона називає усіх ЗМІ і за те, що хтось не так щось там написав, чи не взяв саме у неї коментар - влітає усій службі сес по завязку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus