USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Лікарям легенди футболу Дієго Марадони висунули звинувачення у його вбивстві

16 Квітня 2022 01:08
Команда медиків, яка лікувала легендарного футболіста Дієго Марадону, отримала звинувачення у його вбивстві.

Про це повідомляє видання Merco Press, пише ТСН.

Марадона помер 25 листопада 2020 року у 60-річному віці. Як показав розтин, смерть настала внаслідок гострого набряку легенів, спричиненого хронічною серцевою недостатністю.

Після його смерті в Аргентині розпочали розслідування. У травні 2021 року прокуратура висунула звинувачення семи медичним працівникам у вбивстві Марадони.

Розслідування у справі Марадони тривало. Прокурори звернулися до незалежних експертів, щоб встановити причини, які викликали смерть Марадони.

17 з 22 експертів визначили, що Марадона мав низку патологій та був «неповністю розумово дієздатним». Крім того, вони вважають, що легендарний футболіст «мав би більше шансів вижити», якби його одразу госпіталізували до лікарні, проте його виписали після операції.

Крім того, прокуратура з’ясувала, що Марадона мучився не менше 12 годин через «неадекватний догляд» в умовах госпіталізації вдома, а також через метод лікування, який було обрано медичною бригадою. Сторона обвинувачення прийшла до висновку, що легендарного футболіста фактично «кинули напризволяще».

Звинувачення у ненавмисному вбивстві було висунуто нейрохірургу Леопольдо Луке, психіатру Агустіну Косачову, а також психологу Карлосу Діасу, медичному координатору Ненсі Форліні, координатору медпрацівників Маріано Перроні, медикам Рікардо Альмірону та Даяні Мадрид, а також терапевту Педро Ді Спаньї.

Якщо медиків визнають винними, то їм загрожує серйозне покарання – від 8 до 25 років ув’язнення, а також позбавлення лікарських ліцензій.

Адвокати лікарів поки що не відреагували на звинувачення прокурорів. Коли саме мають відбутися перші судові слухання наразі невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus