USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ліквідують «кошмар» у луцькій школі

29 Листопада 2011 09:25
У школі № 26 в Луцьку для знезараження води в басейні використовують застарілу процедуру хлорування. Для проектування та монтажу сучаснішого обладнання потрібно 50 тисяч гривень.

Про це 28 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження розповів начальник відділу екології муніципалітету Борис Сорока.

З його слів, освітній заклад через використання хлору для знезараження води входить до списку небезпечних об’єктів Луцька. Зокрема він побоюється, що може статися викид хлору, який загрожуватиме життю всіх людей, які перебуватимуть в радіусі 200 метрів.

Депутат міськради Василь Гриб бурхливо відреагував: «Це кошмар. Я живу за 100 метрів від тієї школи».

Також Сорока просить виділити кошти на завершення робіт по знесенню аварійних сухостоїв на територіях освітніх закладів міста. Для цього треба понад 190 тисяч гривень. Посадовець запевнив, що кошти в бюджеті є і це – «технічне» питання.

Члени комісії вирішили рекомендувати виділити кошти.
Насамкінець депутат Сергій Сівак розповів, мовляв, йому болить «душа і серце» за річку Сапалаївку та поцікавився, які роботи екологи планують проводити в цьому напрямку.

Йому відповіла заступник мера Лариса Соколовська. «По благоустрою Сапалаївки інститут «Волиньводпроект» розробляє проектно-кошторисну документацію, долю якої вирішать 15 грудня під час виконкому», – зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ветеран служби Показати IP 29 Листопада 2011 13:55
з того часу як ліквідували СЕС в Україні і пішли різного роду отруєння, несумісності, болячки з дітьми. Бо забрати то забрали, а нікому не віддали. Тепер вроді дають таку роботу ветслужбі. Ну щоб цікавилася здоровям дітей у школах та садочках. Мовляв, вони знають що робити))) Невже дітей до тварин прирівняли? Тоді дорослі хто?
Лучанин Показати IP 29 Листопада 2011 16:27
Все своє життя пив хлоровану воду, купався в басейнах з хлорованою водою, в хаті прибирання з хлором робив ... А тут, виявляється, така проблема! Тільки от чомусь без хлору проблем з здоров'ям в людей побільшало. І хто кого дурить?
Лучанка Показати IP 29 Листопада 2011 18:26
Так хлор не тільки там, не тільки в тому бассейні, він в нас кругом,в Луцьку нема такого бассейну де його нема,нажаль!!! Щоб там спорткомплекс не "казав", там та сама хлорка,що в ЛНТУ,що в шкільних бассйнах,тільки ціна вища за абонемент!!!
Сороці Показати IP 30 Листопада 2011 08:05
Як би Сорока менше крав на початку 90-х, то зараз його не пригрів би партактив Романюк-Кривицький в міській раді. з Кривицьким призвели до небезпеки, а тепер "ПОДНИМАЕТ ВОПРОС".За створену небузпеку, для здоров'я людей, і не одну, повинні з Кривицьким сидіти на нарах поруч з Тимошенко, Луценко і іншими .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus