USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Лісові барони» завдали збитків на 600 тисяч

10 Квітня 2012 18:20
Службовці держпідприємства «Поліське лісове господарство» дозволили незаконно вирубати майже сімсот сосен. Цим державі завдали збитків обсягом понад 620 тисяч гривень.
Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.
Волинський міжрайонний природоохоронний прокурор 9 квітня порушив кримінальну справу щодо службових осіб державного підприємства «Поліське лісове господарство» за ознаками злочинів, передбачених статтею 246, частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу України – незаконна порубка лісу, зловживання владою або службовим становищем, вчинені працівниками правоохоронного органу.

Як розповів перший заступник прокурора області Володимир Троц, службовці цього підприємства протягом березня 2012 року, достовірно знаючи про відсутність плану санітарно-оздоровчих заходів на цей рік, без наявності спеціального дозволу – лісорубного квитка на такі види робіт, організували незаконну порубку 688 дерев породи сосна на території Куклинського лісництва Поліського лісового господарства.

Незаконними діями службових осіб цього підприємства державі спричинено чималі збитки – на загальну суму 622,7 тисячі гривень. У справі триває досудове слідство.

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Олександра Сопронюка, за результатами перевірок у сфері охорони та використання лісових ресурсів на Волині вже цього року порушено п’ять кримінальних справ. Одна кримінальна справа скерована до суду, а збитки обсягом 290 тисяч гривень відшкодовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Spaceman Показати IP 11 Квітня 2012 12:10
В заголовку описка. Не "барони", а "барани".
Мадам Грицацуєва Показати IP 11 Квітня 2012 15:33
Директор там і не "баран", і не "барон", а з нуля лісгосп поставити не кожен візьметься.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus