USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Лучанка придбала 60 грамів психотропів: суд її оштрафував

6 Січня 2024 08:12
У Луцьку судили жінку за придбання наркотичних засобів без мети збуту. Замість доводити свою невинуватість обвинувачена разом з адвокатом вирішили, що підуть на мирову з прокурором.

Які наслідки це буде мати для жінки – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Версія слідства: лучанка придбала близько 60 грамів психотропів нібито для себе. Жінку швидко вичислили правоохоронці. У неї вдома провели обшуки, під час яких вилучили порошкоподібну речовину, банківські картки і холодну зброю та пістолет.

Жінка пішла до суду як обвинувачена. Стаття З09 Кримінального кодексу, яку їй інкримінують, стосується незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання наркотиків без мети збуту. Відповідно до частини другої цієї статті, злочинці караються штрафом від двох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на термін до трьох років.

Під час засідання з’ясувалося, що жінка вирішила підписати мирову угоду зі стороною обвинувачення.

Як зауважила прокурор Наталія Обушко, обвинувачена раніше не притягувалась до кримінальної відповідальності. Разом з тим в реєстрі вказано, що жінку з таким же прізвищем 11 грудня минулого року притягнули до адмінвідповідальності: вона намагалась пронести в Маневицьку колонію майже два літри алкоголю. Тоді обійшлося попередженням та конфіскацією оковитої.

«Затвердити угоду про визнання винуватості та призначити обвинуваченій узгоджене покарання у виді штрафу 34 тисячі гривень», – зачитала вирок суддя Луцького міськрайонного суду Катерина Камінська.

Читати ще: Спробував наркотики в школі: волинянин, якому загрожує тюрма, звернувся до батьків

Щодо речових доказів, то частину з них, а саме мобільні телефони, планшет, банківські картки, повернули власниці. Натомість два поліетиленові пакети з порошкоподібною речовиною, електронні ваги, ніж та пістолет розпорядилися знищити. Окрім штрафу, обвинувачена має сплатити судовий збір, а ще – судові витрати на експертизи на суму близько шести тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гендерна рівність Показати IP 6 Січня 2024 13:27
А чоловік поїхав би на 6-7. Але перед законом всі рівні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus