USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанка стала бронзовою призеркою чемпіонату світу зі стрітболу

23 Червня 2017 08:44
Вихованка волинського баскетболу Даря Завидна стала однією з героїнь жіночих світових змагань у французькому Нанті, пише Район.Луцьк.

Слід відзначити, що чинна чемпіонка України у складі столичної команди «ТІМ-СКУФ» уже має «в запасі» звання віце-чемпіонки світу з «вуличного баскетболу». Минулого року наші дівчата лише у фінальному протистоянні поступилися збірній Чехії.

Цього року українки мали усі шанси вдруге поспіль потрапити до вирішального етапу стрітбольного Мундіалю. Втім, у вирішальний момент протистояння з командою Угорщини долю матчу вирішили суддівські та технічні чинники. За 13 секунд до завершення відліку часу Дар’я Завидна зробила влучний кидок, який, на жаль, не зарахували. А овертайм дівчата так і не зіграли, адже після довгих переглядів відео повтору судді ухвалили рішення зарахувати кидок угорської баскетболістки уже після завершення ігрового часу.

«Я спілкувався з тренерами з Японії, Франції тощо: усі, хто тут був, дійшли висновку, що судді вкрали у нас перемогу. Це дуже прикро, бо дівчата, без сумніву, заслуговували на фінал», – прокоментував програний півфінал головний тренер жіночої стрітбольної збірної Юрій Процюк.

Аби не залишитись взагалі без медалей, дівчатам потрібно було виграти матч у збірної Нідерландів. І це протистояння стало справжньою «зарубою», адже протягом усієї гри дівчата йшли «нога в ногу», а рахунок на табло чимало разів міняв лідера поєдинку. Врешті-решт, українки зуміли зібратися на останні секунди гри та змусили суперниць заробити фол. Лучанка Дар’я Завидна забила обидва штрафні кидки та не залишила шансів опоненткам – 15:13.

Навіть попри «мінус сходинку» на чемпіонаті світу в порівнянні з минулорічним виступом, Дар’я Завидна залишилась задоволена результатом.

«Ми зібралися, бо дуже хотіли виграти медалі. Після цього матчу, я думаю, ми довели, що Україна – це теж країна баскетболу», – з гордістю підсумувала вона французький вояж наших дівчат.

А попереду, кваліфікація до чемпіонату Європи, та й, власне, сам континентальний чемпіонат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus