USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучанка стала призеркою чемпіонату світу з кікбоксингу «ISKA»

8 Травня 2018 17:11
Двоє спортсменів з Волині ввійшли в національну збірну команду, яка представляла честь України на міжнародних змаганнях з кікбоксингу «ISKA». У скарбничку здобутків зробила внесок і лучанка Софія Неділько, виборовши бронзову медаль.

Чемпіонат світу з кікбоксингу «ISKA» відбувся 1 - 6 травня у Києві.

Організатори зауважили, що Україна вперше змагання такого рівня. На них приїхали більше півтисячі спортсменів із понад 30 країн.

У складі збірної команди України було двоє волинян: Іван Філіпчук 2006 р.н. в/к -35 кг та Софія Неділько 1999 р.н. в/к -54 кг.

На жаль, для Івана Філіпчука боротьба за медалі закінчилась у розділі лайт-контакт, розповідає тренер команди «Adrenalin kickboxing team» Андрій Подвальний, Софія Неділько у розділі фул-контакт у півфіналі поступилась суперниці з Іспанії і посіла 3 місце.

«На чемпіонаті України двоє лучан стали переможцями, здобули кваліфікацію та ввійшли в національну збірну. Софія здобула бронзу. Зауважу, що її суперниці було 38 років, а нашій дівчинці тільки 19, тому тут зустрівся досвід із молодістю. Хоча перемога за досвідом, але ми готові тренуватися далі та перемагати. Іван пройшов у 1/8 фіналу, але поступився роздільним рішенням судів.

Рівень проведення чемпіонату був на найвищому рівні, а нам є з чим порівняти, бо ми їздили на попередні чемпіонати світу. Щоб зрозуміти їх важливість, зауважу, що нагородження спортсменів здійснював Міністр спорту Ігор Жданов. Був на змаганнях і мер Києва, відомий спортсмен Віталій Кличко та два президенти Леонід Кравчук і Віктор Ющенко. Рівень виступів спортсменів досить високий, приємно що й наші краяни гідно виступили», - розповідає Андрій Подвальний.

Ділиться враженнями й Софія Неділько.

«Це були не просто змагання, а грандіозний захід, на який приїхало багато поважних людей, іменитих спортсменів з різних куточків світу. Вражень неймовірно багато й досвіду я здобула чимало. Є над чим працювати і куди рости, готуватимуся до ще кращих результатів. На змаганнях була велика конкуренція серед спортсменів, адже з’їхалися кращі спортсмени з різних куточків світу. От кого б я відзначила, то це спортсменів із США, адже їхній стиль жорсткий та технічний, потужно виступив й Китай», - розповіла спортсменка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus