USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани попрощалися з героєм батальйону «Азов»

23 Серпня 2014 17:07
З бійцем батальйону «Азов» волинянином Андрієм Снітком, який віддав своє життя за бойових побратимів, прощалися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку.

Відспівування загиблого та громадська панахида відбулися 23 серпня.

Попрощатися з героєм прийшли представники обласної та міської влад, революційних громадських організацій, молодь, пересічні лучани та побратими із батальйону «Азов», одягнені в уніформу та зі зброєю.

Як зазначив у храмі протоієрей Віталій Собко, знову та знову на Волині жалоба, знову життя та смерть - поруч. Так, завтра, у День Незалежності, відбудеться прощання із полеглим на Сході бійцем батальйону «Айдар» Сергієм Климчуком. Проте не потрібно впадати у відчай та зупинятися, тому що це не питання життя і смерті наших синів та братів, а питання життя і смерті України.



Під час громадської панахиди перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що такі нові герої будуть на окремій дошці пошани в історії. З його слів, вісімнадцятирічних полеглих потрібно представляти до найвищої державної відзнаки, щоб у майбутньому сильна та єдина Україна пишалася ними. Він побажав, щоб наступного року День Незалежності не був Днем жалоби, і ми мали мирне небо над головою. Також Олександр Пирожик подякував від імені облради тим, хто виховував Андрія Снітка, який був сиротою та пішов добровольцем, залишивши навчання в університеті.

Із словом виступили бойові побратими Андрія Снітка, якого знали як «Хому», з батальйону «Азов». Вони розповіли, що герою було лише 18 років, проте він мав стільки духу до перемоги та здолання окупанта, який ступив на нашу землю, стільки духовної міці, що якби наша армія мала принаймні десяту частину цього духу, наші війська стояли б не на Донбасі, а, звільнивши Крим та Кубань, перебували б вже під Москвою. Герой поклав своє життя, накривши собою гранату, яка була призначена всьому його тактичному підрозділу. Таким чином, він своєю смертю врятував чимало життів побратимів.



Зі слів добровольців, доки є такі бійці, як Андрій Снітко, ворог буде знищений. Побратими героя зазначили, що він досі в строю, проте в іншому – у небесному. Адже такі герої - не вмирають. Хлопець вже збирався їхати додому, проте, дізнавшися, що починається операція зі звільнення Іловайська, відмовився їхати на Волинь, доки місто не буде очищене від ворогів. Він ніколи не нарікав на труднощі, його група воювала проти однієї із найсерйозніших диверсійних бригад Російської Федерації.

Над труною героя прочитали декалог українського націоналіста та виконали Державний гімн України. Неодноразово лунали вигуки «герої не вмирають», «слава нації – смерть ворогам», «Слава Україні – Героям слава». Прощання із бійцем «Азову» відбулося під супровід пісні «Пливе кача». Поховають героя у селищі Маневичі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
вася петрович Показати IP 23 Серпня 2014 17:24
яке життя настало для простих людей гинуть і гинуть за що ж така кара божа на нашу землю?
Дончанин до вася петрович Показати IP 23 Серпня 2014 17:34
коментар було видалено
Волиняка до Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 17:39
Тусуйся на лайфньюз, клоун
Іван до Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 18:11
І ще ж хтось плюсує це, мерзоти
Яяя до Іван Показати IP 23 Серпня 2014 18:17
Хто? Кононович-)(уйло. Знаєте такого?
так до Іван Показати IP 24 Серпня 2014 06:27
Сам собі й плюсує.
виктор Дончанину до Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 18:58
Вижу, дяденька, Вы настоящий товарищ Даун!
))) до вася петрович Показати IP 23 Серпня 2014 18:42
коментар було видалено
Свідок Показати IP 23 Серпня 2014 20:21
Труну Андрія несли без зайвих зусиль..... БО ж йому було лише 18...... і його вага була кілограм 60 не більше......... Чому? За що загинув цей сирота???? Чому він, а не тій громадські діячі, які із вагою власного тіла в районі ста кіло нині повертаються із Маріуполя і нині кажуть, що там гамселили під пулями..... По звичці починаючи знущатися із голів ОДА?!?!?!( Слава УКРАЇНІ... Чекаємо ВАС воїни..... і лише із вами боротимося проти місцевих КОНТ_революціонерів((((( Вічна ПАМ"ять АНДРІЮ...........
знайомий Показати IP 23 Серпня 2014 22:24
Він був хорошою людиною ,хай земля йому буде пухом(
Лучанка Показати IP 24 Серпня 2014 01:55
Чому нікого немає з університету, де вчився Андрій?????????????????????????
ssha Показати IP 24 Серпня 2014 04:53
Bedny rebyonok! Gospodi pomogi! Chtoby vsyo zakonchilos! A my nashyh brativ ukrayintsiv vyzvolymo...tolko chtoby ne za zrya zhyzni svoyu hlopzy otdavali! Bozhe smiluysya! !!
Ніна Показати IP 26 Серпня 2014 15:56
Для бідної сиротини вже не було кращої домовини???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus