USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку провели в останню путь героїв-айдарівців

11 Вересня 2014 15:17
З двома полеглими за незалежність України бійцями батальйону «Айдар» Олегом Вишневським та Андрієм Атаманчуком прощалися лучани на Театральному майдані.

Відспівування загиблих на Сході добровольців відбулося у Свято-Троїцькому кафедральному соборі 11 вересня.

Сотні лучан зібралися для того, щоб віддати останню шану загиблим на Сході героям.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що сьогодні знову скорбота та смерть привели лучан до храму, адже загинули два герої, славні сини України, яких Господь покликав на небо. Він наголосив, що вони віддали життя за те, щоб над нами було мирне небо, щоб ми відчули себе господарями на своїй землі. Митрополит наголосив, що раніше під час парадів на 9-те травня говорили про героїв, які поклали життя за нас усіх, а нині ми маємо своїх українських героїв, які заслуговують на таку ж саму шану, адже полягли за незалежність України. Він зазначив, що їхні моглили будуть могилами героїв-праведників. Праведників, тому що грішник ховатиметься, аби його минуло, а праведник віддає життя за ближніх своїх.





«Нам з вами ще треба заслужити Царство Небесне, перестраждати, щоб потрапити туди, а вони його вже заслужили своїм життям», - звернувся до присутніх Михаїл.

Він зауважив, що їх можна вважати прикладом того, як потрібно любити свою землю, батьків, братів та сестер. Митрополит наголосив, що айдарівці стали жертвами «вовків в овечих шкурах», які називають себе нашими братами-росіянами.

«Вони наші вороги, це вони вбили ваших дітей. І про це треба пам’ятати і самому дозрівати до розуміння цього. Бо ще й сьогодні багато в кого у голові мутиться, схилятися і дивитися поглядом на Північ. Не будемо тверезіти - нових і нових героїв будемо ховати. Я бажаю, щоб ми своєю вірою були єдиними в своїй любові до землі», - зазначив митрополит.

Після відспівування труни під звуки пісні «Пливе кача» пронесли на Театральний майдан, де відбулася громадянська панахида. Міський голова Микола Романюк закликав вшанувати пам'ять тих, хто загинув за мирне небо над Луцьком, хвилиною мовчання.



Бойовий побратим полеглих героїв, боєць батальйону «Айдар» з позивним Радос зазначив, що полягли одні з найхоробріших бійців «Айдару», які завжди йшли вперед без сумніву та страху, знали, що їм потрібно одне – захистити Україну, «щоб кляті москалі не полізли сюди». Він закликав лучан не забувати героїв.

Після спільного виконання гімну України, під вигуки сотень лучан «герої не вмирають» труни із тілами героїв пронесли Театральним майданом до автівок. Поховають айдарівців на Алеї почесних поховань цвинтаря у селі Гаразджа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus