USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани пожертвували на медицину більше мільйона

27 Квітня 2010 18:05
Чиновники кажуть, що ці гроші були використані на утримання лікарень та ремонт апаратури.

На засіданні відомчої колегії заступник начальника Луцького міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що держава не забезпечує медицину грошами навіть на одну п’яту.

«На один ліжкодень на медикаменти виділяється 7,56 гривні за потреби 52 гривні, на харчування – 4,64 за потреби 35 гривень. На одне відвідування поліклініки виділяється 36 копійок, при потребі п’ять гривень. До речі, торік на це держава виділяла 39 копійок.

Тож треба залучати позабюджетні кошти на медицину. У першому кварталі цього року міські медичні заклади через благодійну муніципальну касу отримали близько 1,3 мільйона гривень. Ці гроші були використані на ремонт обладнання, утримання закладів», - запевнив чиновник.

За інформацією Якимчука, природній приріст населення цього року знизився, порівняно з торішніми показниками. Сьогодні він становить 3,44 на тисячу населення. У 2009-му ця цифра становила 5,67.

«Рівень народжуваності дещо зменшився. А показники смертності трохи збільшилися. Але думаю, до кінця року ця цифра вирівняється. Адже пройшов лише перший квартал», - розповів Якимчук. За інформацією чиновника, у Луцьку майже втричі знизився рівень смертності серед новонароджених.

До слова, вже два роки на базі міської поліклініки №1 було засноване відділення платних послуг на дому. Як розповіла завідуюча відділенням Тетяна Пасічник, за цей період до них звернулося 180 пацієнтів. Тож медики, які там працюють на договірній основі у цій структурі, заробили 90 тисяч гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Provokator Показати IP 28 Квітня 2010 10:29
Знаємо, як "жертвували". За флюорографію - три гривні, за кардіограму - десять. Ще й чеків не видають. Ідеш до ендокринолога - плати, до лора плати. А коли "пожертвуєш" у касу і запишеш цю суму на ендокринолога, а потім підеш до терапевта, то терапевт ще й претензії виставляє мовляв, чого ви не на мене цю суму записали? С...чі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus