USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани тратять тепла у 6 разів більше європейців

18 Квітня 2011 11:34
Лучани обігрівають повітря, а не власні оселі, витрачаючи при цьому у шість разів більше енергії ніж Європа.

Про це 18 квітня під час семінару з питань енергозбереження розповів заступник луцького міського голови Василь Байцим.

За його словами, міська влада планує протягом 2-3 місяців розробити дієву програму з енергозбереження. Василь Байцим переконаний, що вона вирішить багато проблем у цій сфері, а головне – запровадить у місті ефективний енергоменеджмент.
«Більше того, в цій програмі ми плануємо прописати не тільки відповідальних осіб за кожну заміну труби, утеплення будинку, а також ми чітко зазначимо джерела фінансування. Це будуть як і самі комунальні підприємства, так і фінансування з міського, обласного та державного бюджетів», - пояснив Василь Байцим, звідки місто братиме гроші на реалізацію програми.
Тим часом, ефективному менеджменту з енергозбереження міська влада вчитиметься у своїх іноземних колег. Зокрема нещодавно Луцьк приєднався до європейського грантового проекту «Model-Ciuda» в якості партнера.

Представник цього проекту в Україні Крістоф Фрьорінг зазначив, що таким міста як Луцьк вже сьогодні потрібно задуматися над тим, скільки зайвої електроенергії, тепла та ресурсів лучани витрачають даремно.

«Сьогодні ми приїхали до вашого міста, аби поділитися своїм досвідом. Що ми можемо запропонувати? Конкретних рецептів немає, адже кожен випадок особливий. Проте я знаю точно, що для економії коштів та енергії потрібне ефективне управління, окрема енергетична команда, яка б курувала ці питання у місті», - зазначив Крістоф Фрьорінг.

Виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Анатолій Копець також вважає, що найкращий шлях зменшити зайві витрати на тепло та електроенергію – це запровадження адміністративного керування процесами у сфері енергозбереження.

«Сьогодні в містах-учасниках цих проектів відбуваються «тихі революції». Ті процеси, які раніше були некерованими і вважалося, що вони зможуть бути врегульовані стихією ринку. Насправді починають ефективно управлятися», - підкреслив Анатолій Копець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанка Показати IP 18 Квітня 2011 13:00
Коли починається опалювальний сезон, то буває ще плюсова температура , а опалення включають на всю потужність. Тоді жителі міста відкривають вікна і кватирки. То хто ж тратить тепло?
андрій Показати IP 18 Квітня 2011 14:32
на вулиці 20 градусів і батареї шпарять...хто витрачає тепло...аж матюкатись хочеться
Віктор Показати IP 18 Квітня 2011 14:47
У мене квартира на вулиці Захарова, то я чи не півзими мусив відчиняти кватирку щоб не зваритися,а що вже казати про минулу теплу осінь, а навесні "Луцьктепло" палить особливо гарячково. Чи вони випалюють якісь ліміти чи шо, і так триває вже не перший рік!!!
Сашка Показати IP 18 Квітня 2011 17:15
В нас на будинку стоїть теплолічильник, але ж Луцьктепло, не зважаючи на те що призначили відповідальним по будинку, ключів від теплопункту - не дає! На вулиці +12, а до батарей доторкнутись не можливо! На всі скарги - ганяють по замкнутому колу.
Невістка Показати IP 18 Квітня 2011 18:32
Та не тратять лучани стільки тепла,а їм стільки нараховують,не маючи ніяких правових підстав на це,бо відсутні договори з мешканцями та ще й за умови відсутності лічильників,і тут економлять на людях,щоб не витрачатись.То де тут Романюк???
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2011 20:11
Шпарять. І в минулому році з вуст чиновників прозвучало що зменшити температуру в мережі вони не можуть - або виключити зовсім, або палити на повну. А при союзі могли завжди. Питання не в лімітах, а в грошах. Якщо вони зменшать температуру в мережі, то користувачу згідно умов договору можна буде оскаржити проплату на її зменшення, т.я. не дотримано температурний режим. А от переписати один з пунктів договору, або скласти доповнення про можливу зміну режиму в зв'язку з підвищенням температури їм слабо, бо в черепку порожньо. Вихід один - автономне опалення, але для цього треба змінити не один раз склад депутатів, міського голову та чиновників, або мати багато грошей щоб їх купити.
jimmyspalah Показати IP 18 Квітня 2011 21:31
Вашу мать, Бондар же ж пропонував програму енергозбереження, так якого ж ви чорта тепер переживаєте. Коли починається така мова з настанням тепла,- це означає тільки одне,- "начальніка" побачив десь можливість прокрутити гроші. Побачите, мова затихне, а програма буде десь проходити по паперах. В нас так завжди!
Теж Лучанин! Показати IP 21 Квітня 2011 22:30
Заступник луцького міського голови Василь Байцим або каже неправду, або не загалом компетентний працівник. Як для зам. голови, це не припустимо, тому скоріше перше. Лучани ні чого не обігрівають, оскільки обігріває Лучан - ДКП "Луцьктепло", а Лучани лише оплачують, але не просто оплачують реальні послуги, а й обігрів землі, повітря,підвалів, під'їздів... тощо, тобто все те, що так недолуго обігріває ДКП "Луцьктепло". Все це відбувається під керівництвом голови і його замісників, адже підприємство, з вини якого цей "сир-бор", є комунальним. Однак, як говориться: "чорт у дрібницях". Автор пише: "...,найкращий шлях зменшити зайві витрати на тепло та електроенергію – це запровадження адміністративного керування процесами у сфері енергозбереження. Ось де песик порився! Запровадження адміністративного керування! Тобто голова і його "Бойцим" мають застосувати владні повноваження і направити їх на об'єкт - дурних Лучан, щоб таки примусити останніх зберегти тепло і електроенергію, які не хоче берегти "Луцьктепло" та інші "слуги громади". Дійсно - повний Копець.Чи це й в правду дурні Лучани таким чином самі себе самоврядували такими "мерами" і "Бойцимами".
PIV Показати IP 2 Червня 2011 10:53
А навіщо щось винаходити і придумувати якщо вже є навіть комунальні підприємства з спеціально вивченими і практикуючими спеціалістами у цій галузі "Волиньенергософт". Доречі багато міст України навіть ставлять в зразок діяльність і методи роботи в галузі енергозбереження. http://bic.com.ua/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus