USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани вимагають не перейменовувати вулиць

27 Грудня 2011 17:20
Мешканці вулиці Доватора, що у Луцьку, звернулися до міського голови Миколи Романюка з проханням не перейменовувати її. Водночас люди, які живуть на вулиці Баумана, виступають проти того, аби її назвали на честь волинського поета Петра Маха.

Про це йшлося 27 грудня під час засідання комісії з впорядкування назв вулиць Луцька.

Звернення лучан озвучив голова комісії Сергій Григоренко.

Зокрема, мешканці вулиці Доватора зібрали кілька десятків підписів, вимагаючи залишити стару назву. Мовляв, війська під командування генерал-майора Лева Доватора звільняли обласний центр під час Великої Вітчизняної війни.

Григоренко зауважив, ніби, військовик загинув ще в 1941 році під Москвою. «Тобто Доватор не має відношення до Волині. А Луцьк визволяла армія Баранова», - зазначив він.

В іншому листі мешканці вулиці Баумана виступають проти нової назви – Петра Маха. Підписанти стверджують, ніби у них є суб’єктивні причини, які змушують не підтримувати це рішення. Щоправда, не пишуть, які саме.

Депутат міськради Олександр Пиза запропонував сформувати 5 варіантів нової назви вулиці та, обговоривши їх з мешканцями, обрати найкращий.

Однак Григоренко заявив, що комісія не повинна цим займатися. «Я думаю, що жителі самі мають подати свої пропозиції, а ми зупинимося на оптимальному варіанті. Або ж ми можемо завітати на збори вулиці, де говоритимуть про цю проблему», - сказав він.

Колеги підтримали його.

Варто зазначити, не в усіх зверненнях скаржилися на зміни в назвах. Люди, які володіють земельними ділянками на території садового товариства «Дружба» в районі вулиці Дубнівської, просять, аби їх «проспекти» отримали назви.

Головний художник Луцька Ярослав Матвіїв прокоментував цей лист. З його слів, коли містом керував Богдан Шиба, мерія запропонувала власникам ділянок надати їхній землі статус «території невідкладної забудови».

«Тоді вони могли б розпочати зводити житлові помешкання. Однак керівник товариства переконав їх, що міська влада, нібито, хоче захопити ці землі. Вони відмовилися і ми не надали цим землям статусу «території невідкладної забудови», - розповів посадовець.

Як стверджує Матвіїв, для того, аби задовольнити прохання лучан, потрібно для початку надати їх володінням відповідний статус.
Тож, члени комісії вирішили листом повідомити про це прохачів.
Нагадаємо, 30 листопада обранці міської громади перейменували 27 вулиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 27 Грудня 2011 17:45
Лев Миха́йлович Дова́тор (20 февраля 1903, село Хотино Лепельского уезда Витебской губернии — 21 декабря 1941[1], в районе деревни Палашкино Рузского района Московской области) — советский военачальник, генерал-майор, Герой Советского Союза.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus