USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Лучанин здобув срібло і «бонус» за чесну гру із джиу-джитсу

5 Травня 2016 18:25
У Парижі визначили переможців та призерів традиційного міжнародного турніру з джиу-джитсу France Open-2016.

Спортсмени збірної України виступали в двох розділах – fighting і ne waza. Лучанин Богдан Мочульський став єдиним призером змагань від України. Він здобув срібло у вазі до 62 кг (файтинг).

Про це повідомили у прес-службі Спортивного комітету України.

Проте виступ Богдана запам’ятається не лише цією відзнакою. Окрім медалі, хлопець отримав нагороду за чесну гру – Fair Play Trophy. У «золотому» фіналі опонент українця з Німеччини послизнувся і впав на мат. Однак, Богдан не скористався цією можливістю і запропонував суперникові руку, аби допомогти йому піднятися. Після цього бій продовжився і завершився на користь німця.

За цей вчинок президент Європейського союзу джиу-джитсу (JJEU) Даріо Куенза нагородив українського спортсмена відзнакою. Таким чином, Богдан Мочульський довів, що чесна гра важливіша за перемогу.

Нагадаємо, нещодавно Богдан Мочульський успішно виступив у ваговій категорії до 62 кілограмів та виборов золоту нагороду турніру в розділі «файтинг».
У розділі ‎Ne waza українці вперше виступали на міжнародному рівні. Результат – 7-е місце в Юрія Рудя (77 кг) та Дмитра Перникоза (94 кг). Окрім цього, серед 55 рефері з 15 країн, які працювали на змаганнях, в Ne waza український корпус суддів представляв Іван Настенко. Лідер збірної України з джиу-джитсу цього разу перебував на турнірі в якості міжнародного рефері. Загалом на France Open-2016 брали участь більше 350 атлетів з 23 країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus