USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцьк підписав меморандум про співпрацю із Любліном і Брестом

30 Вересня 2017 19:00
Луцьк, Люблін та Брест розширюють співпрацю, зокрема в культурній сфері. Доказом цього може слугувати укладений між представництвами культури цих трьох міст меморандум про співробітництво щодо реалізації Міжнародного мистецького проекту «Музика понад кордонами».

Офіційний документ підписали 30 вересня в Луцьку, куди прибули делегації з Польщі та Білорусі. Термін його дії – до кінця 2018 року.

Українську сторону в цьому партнерстві представляла директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, білоруську – керівник відділу ідеологічної роботи, культури та у справах молоді Брестського міського виконавчого комітету Геннадій Іванчин, польську – керівник сектору бюджету та підтримки культури відділу культури адміністрації міста Любліна Івона Русінек.
Міжнародний мистецький проект «Музика понад кордонами» стане можливим завдяки Програмі транскордонного співробітництва «Польща–Білорусь–Україна 2014–2020».

Заступник директора департаменту культури Луцької міськради Андрій Ломага розповів, що загальний бюджет програми становить більше 5 мільйонів євро, а на окремий проект передбачено в середньому 50–60 тисяч.

«Я вважаю, що це хороший шанс для того, аби разом щось організувати – фестивалі, зустрічі, інші мистецькі заходи, конференції. Найголовніше – те, що основним напрямком усіх проектів у рамках цієї програми є культура та збереження культурної нематеріальної спадщини», – зазначив Андрій Ломага.
Та додав, що підписаний меморандум визначатиме подальші зобов’язання щодо співпраці, із цією метою в кожному місті певна особа відповідатиме за розвиток проекту. Окрім того, буде створена спільна робоча група.

«Ми допомагатимемо один одному шукати партнерів для проектів, оперативно та у визначеному об’ємі надаватимемо потрібну інформацію, тобто зробимо все для того, щоб успішно підготувати якомога більшу кількість якісних проектів-заявок до чергового конкурсу програми «Польща–Білорусь–Україна 2014–2020», – наголосив заступник директора департаменту культури Луцької міської ради.

Підписаний меморандум не несе ніякого фізичного навантаження на будь-яку зі сторін, а спірні питання вирішуватимуться шляхом переговорів і консультацій.
Очільник білоруської делегації Геннадій Іванчин зауважив, що, на його думку, завдяки зреалізованій співпраці понад кордонами не тільки лунатиме музика, а й спільно розвиватиметься культура. Він висловив сподівання, що завдяки налагодженню партнерства зв’язки між трьома містами та й державами в цілому стануть ще міцнішими.

«Спочатку – культура, а потім – уже й все інше: політика, економіка і т. д. Чому культура спершу? Бо це те, що об’єднує, – музика, театр… Ми дуже зацікавлені в розвитку цього проекту, і справа тут зовсім не в грошах, справа – в розвитку діалогу на різні теми», – підкреслив Геннадій Іванчин.

Івона Русінек із Любліна, своєю чергою, акцентувала на тому, що об’єднує наші країни, – це схожі традиції, звичаї, подібність страв та навіть мов. Це й не дивно, адже Україна, Білорусь і Польща – сусіди.

«Дуже важливо, щоб ми співпрацювали. Культура – це, якраз, найлегший початок для такої співпраці», – сказала Івона Русінек.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
aNAT Показати IP 1 Жовтня 2017 08:18
А попереднє партнерство хто розірвав???
Андрій Ломага Показати IP 1 Жовтня 2017 13:40
Це поглиблення існуючого - спільна робота з підготовки мікропроектів в сфері розвитку культури трьох міст.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus