USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк планують «зняти з газової голки»

11 Березня 2009 14:42
Луцьк планують «зняти з газової голки». Для цього влада міста уже розпочала кроки щодо модернізації теплопостачання та реалізації енергозберігаючих програм. Про це йшлося під час прес-клубу, – 11 березня інформує репортер «Волинських Новин».
Основним пріоритетом стане відмова від споживання газу та здешевлення надання послуг, – розповів заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк. «Ми повинні максимально використовувати електроенергію, особливо в нічний час», – сказав він.
До слова, начальник відділу з енергозбереження міськради Тарас Яковлев зауважив, що наприклад, витрати на утримання ЗОШ № 12 у Луцьку, яка була переведена на електропостачання, скоротилися вдвічі.
Директор з науково-технічних програм наукового парку «Київська політехніка» Сергій Демиденко розповів, що є два шляхи модернізації. Перший полягає у вдосконаленні вже існуючої системи. Інший варіант, який обрав Луцьк, – структурні зміни.
Завдяки всім модернізаціям, враховуючи не тільки перехід на використання електроенергії, а й інших енергозберігаючих технологій, місто протягом 5 – 10 років планує скоротити споживання газу на 70%, – сказав пан Демиденко.
Звісно, у великій мірі реалізація програми залежатиме від фінансування, – зазначали присутні. «Попри державні декларації реальної підтримки немає», – сказав Сергій Демиденко. Петро Гоцалюк додав, що місто старатиметься зробити все своїми силами. Для цього й планують випустити облігації, завдяки яким отримають 50 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus