USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк стане «містом подарунків»?

11 Вересня 2009 13:19
Обласний центр Волині у майбутньому може стати «містом подарунків», якщо ця ідея міцно закріпитися у стратегії розвитку туризму в ньому. Про це йшлося під час засідання експертної групи в рамках проекту «Стратегія туристичного розвитку міста Луцька» за участю експертів із міста Любліна, – інформує 11 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Обговорити подальші кроки для туристичної привабливості Луцька зібралися представники громадських організацій, видавці, науковці та гості із Польщі. Начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Юрій Моклиця запропонував для Луцька як бренд узяти щось загальновідоме, проте присвоїти його собі. Наприклад, усі знають, що Париж – це місто закоханих, але ж закохані існують не лише у цьому французькому населеному пункті. Тому чому Луцьк не може стати «містом подарунків», адже продавати можна усе: від товарів до послуг. Також пан Моклиця виділив 15 основних елементів майбутньої стратегії розвитку туризму в обласному центрі Волині.
 
Ідея про Луцьк як місто подарунків зацікавила всіх. Петро Верзун, який представляв на зустрічі експертів Асоціацію захисту прав молоді Волині зауважив, що у такому випадку День міста можна було б перенести на День весняного чи осіннього Миколая, а на площах міста продавати солодкі «миколайчики». А ось гості із Любліна поцікавилися, на яку цільову гру розраховане «місто подарунків». Пан Моклиця зазначив, що відповіддю на це питання стане салоган «Місто подарунків для тебе».
 
Арт-директор ПВД «Твердиня» Володимир Камінський зауважив, що «для тебе» із бізнесової точки зору не так уже й добре, адже по суті це – ні для кого, адже не вказано точної цільової групи. Зауважимо, що пошуками цільової групи члени експертної групи займалися мало не половину дискусії про туристичну привабливість обласного центу Волині. Вони спробували визначити критерії для відбору цільової аудиторії, котра приїде де Луцька.
 
Серед інших проблем, які обговори присутні під час засідання: це часове питання, себто на скільки років планувати стратегію розвитку туристичної привабливості міста. У підсумку стратегія має бути розпланована до 2020 року, в цьому випадку прив’язкою служило планування ЄС, а ось плани далекого майбутнього пов’язали із Генпланом обласного центру Волині, себто кінцеве бачення міста постане у далекому 2034 році.
 
Одним із важливих аспектів стратегії стало і те, що експерти почали обговорювати питання, а хто ж втілюватиме її у життя. Присутні задалися питанням, чи вистачить у Луцьку достойних фірм, котрі забезпечуватимуть туристів житлом, харчуванням, послугами та атракціями. Додамо, що у перспективі стратегію туристичного розвитку міста Луцька має затвердити Луцька міста рада, вона ж і буде опікувати впровадженням.
 
Також члени експертної групи пропонували розвивати дитячий та молодіжний туризм, не забувати про обласний центр Волині як кулінарний населений пункт та місто майстрів. Лунали пропозиції «розкрутки» Луцька як колишньої столиці Великого князівства Литовського. Цікавої стала думка про наше місто як місто повернення. Не обминули своєю увагою і салоган «Луцьк: із минулого – у майбутнє». Наступним кроком у розвитку туристичної стратегії для міста має стати громадське обговорення цієї проблеми, на яке планують запросити 75 лучан, котрі мають представити свої ідеї у цій сфері, зокрема, це будуть представники туристичних фірм, громадських організацій, музеїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Вересня 2009 16:40
Ну, осіннього Миколая, скажімо, не має. Його свято - 19 грудня!
Анонім Показати IP 11 Вересня 2009 16:56
Один подарунок в місті вже є, Богданом звуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus