USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцька бібліотека «виживає» з оренди

22 Січня 2014 14:54
Луцька бібліотека за адресою проспект Молоді, 4 здає в оренду половину приміщень, щоб проіснувати. Фінансовим тягарем на заклад лягає плата за землю, де знаходяться газони.

Про це стало відомо сьогодні, 22 січня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури та мови.

«Половину приміщень ми здаємо в оренду, щоб хоч якось протриматися на плаву. Для бібліотеки потрібні нові книжки, періодика, комфортні умови – тоді буде читач. От зараз, у нас читальний зал не опалюється, бо нам це не по кишені. От так і живемо. А з грошей, які нам дають за оренду, ми платимо за комунальні послуги й заробітну плату працівникам»,- каже виконувач обов’язків директора волинської обласної профспілкової бібліотеки Ніна Марусюк.

Окрім фінансових труднощів, бібліотечний заклад має дороговартісний «мозоль»: на балансі установи є 0.1954 гектара землі, за які доводиться сплачувати щомісяця 1600 гривень.

Комісія Луцькради підтримала проект рішення про скасування попереднього рішення від 26.01.2012 №20/71, яке, частково, розв’яже проблеми бібліотекарів.

Ніна Марусюк пояснила: «Якщо депутати затвердять це на сесії, то договір щодо землі розірвуть. Відповідно, ми взагалі не будемо платити за землю, бо земельне навантаження падає на засновника, який і є власником приміщення – це Федерація профспілок України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
гость Показати IP 22 Січня 2014 15:08
А кому ця бібліотека потрібна,так само як ці профспілки.Дурні люди плалять на них,бо в установах заставляють це робити,особливо державних. У нас цих бібілотек у Луцьку греблю гати, а читачів нема.Добре,що хоч зробили безоплатний Інтернет,то ходять на нього.
Джулія Показати IP 22 Січня 2014 21:38
Гарна бібліотека. От лише фонди... Але на все потрібні гроші. Або ж благодійники. Особисто я маю "читалку", але якщо є можливість-обираю традиційні паперові книги :-)
my_gift Показати IP 22 Січня 2014 21:40
Знов ходитиму у "профспілки", якщо з'явиться сучасна література.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus