USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі муніципали склали понад 400 протоколів за неправильне паркування

22 Лютого 2019 23:26
Протягом другого півріччя 2018 року інспектори департаменту муніципальної варти склали 402 протоколи за розміщення автомобілів на тротуарах, в зелених зонах, парках тощо. Планують, що муніципали надалі працюватимуть як інспектори паркування, а кошти від накладання штрафів напряму надходитимуть до міського бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 22 лютого.

Про проведену роботу у II-му півріччі 2018 року щодо усунення порушень правил паркування у Луцькудоповідав заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик.

Він повідомив, що департамент здійснює повноваження щодо контролю заборони заправляти, ремонтувати, здійснювати заходи з догляду за транспортними засобами і механізмами на прибудинкових територіях, газонах, берегах річок, ставків, пішохідних доріжках, тротуарах, парках, скверах тощо, а також пересуватися транспортними засобами на тротуарах, пішохідних доріжках, газонах, квітниках та інших зелених зонах міста та паркувати на них транспортні засоби. Муніципали оперативно реагують на скарги, що надходять щодо паркування автотранспорту у не відведених місцях, проводять спеціальні рейди і відпрацювання з метою виявлення правопорушень та притягнення до адміністративної відповідальності тощо.

Протягом другого півріччя минулого року інспектори департаменту склали 402 протоколи за розміщення автомобілів на тротуарах, в зелених зонах, парках тощо згідно статті 152 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 до 1700 гривень. Після складення протокол направляють за місцем проживання водія, а міру покарання визначає адміністративна комісія.

У зв’язку із внесенням змін до деяких законодавчих актів щодо реформування сфери паркування автотранспортних засобів, що вступили в дію 27 вересня минулого року, департамент муніципальної варти готується до здійснення повноважень щодо контролю за паркуванням автотранспортних засобів на території міста. На базі департаменту, з його слів, діятимуть інспектори паркування. Виконання цієї функції надасть змогу розв’язати транспортні проблеми міста, зменшити навантаження на вулично-дорожню мережу, підвищити рівень якості надання послуг з паркування, збільшити надходження до міського бюджету. Кошти від штрафів тепер напряму надходитимуть у міський бюджет.

Менеджер з розвитку КП «АвтоПаркСервіс» Анатолій Носалюк зауважив, що закон вимагає, що інспектор паркування – це посадова особа органу місцевого самоврядування і ці обов’язки не можна покласти на муніципала. На інспекторів паркування, відповідно до закону, можна покладати обов’язок евакуації транспортних засобів. Через те, що у Луцьку немає посадових осіб. Які були б інспекторами паркування, з вересня КП «АвтоПаркСервіс» не може заробляти коштів, хоча у Львові та Тернополі такі інспектори вже працюють. Отже, потрібно ввести посади інспекторів паркування у Луцьку.

Нагадаємо, у Луцьку планують впорядкувати паркування автівок, облаштувавши платні парковки на Театральному майдані, вулицях Винниченка, Кривий Вал, Карпенка-Карого та інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 22 Лютого 2019 23:50
одну статтю КУпАП вивчили і навчились протокол складати. УРЯ !!!!! СПЕЦИ!!!!!
лучани Показати IP 23 Лютого 2019 07:41
Не за півріччя, а в один день потрібно 400 штрафів.
Хм Показати IP 23 Лютого 2019 08:18
Коли на Богдана Хмельницького почнуть мажорів штрафувати?
Калькулятор до Хм Показати IP 23 Лютого 2019 15:08
З Дастера хай почнуть
Анонім Показати IP 23 Лютого 2019 19:01
Коли ці "умники" почнуть наводити порядок з паркуванням на просп.Грушевського ,2 трц" Промінь" цілодобова СТОЯНКА під знаком "Зупинка заборонена"? Бояться що там можуть послати на ...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus